Rusia este suspectată că ar fi instalat sisteme de rachete nucleare pe litoralul Mării Negre, conform unor imagini prin satelit obţinute de Institutul Imagesat International.

Rachetele ar fi instalate în apropierea frontierei cu Ucraina, într-o bază din Krasnodar, oraş rus situat pe litoralul nordic al Mării Negre,  anunță Fox News, citat de Mediafax.

Rachetele Iskander au raze de acţiune de până la 500 de kilometri şi pot transporta atât ogive convenţionale, cât şi nucleare.

Institutul Imagesat International susține că sisteme balistice similare ar fi fost instalate și în apropierea frontierei cu Mongolia.

În urmă cu câteva zile, Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate din Rusia, a afirmat că autorităţile din Ucraina sunt "sub controlul" Occidentului, reamintește Mediafax. "Continuarea de către autorităţile de la Kiev a acestor politici poate contribui la pierderea de către Ucraina a statutului de naţiune", a avertizat Nikolai Patruşev, citat de Rossiyskaya Gazeta şi de agenţia Tass.

Foto: Institutul Imagesat International / mediafax.ro

Joomla SEF URLs by Artio