Administraţia Vladimir Putin depune eforturi pentru influenţarea rezultatelor scrutinului organizat în ţările Uniunii Europene pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, avertizează serviciile de informaţii din Germania, citate de agenţiile de presă internaționale.

 

Potrivit Mediafax, Rusia acţionează prin susţinerea partidelor eurosceptice, prin campanii în presă şi prin intermediul reţelelor de socializare online pentru a influenţa rezultatul scrutinului europarlamentar, afirmă surse din cadrul serviciilor secrete germane, citate de agenţia DPA. Alegătorii tineri ar fi principala ţintă a campaniei serviciilor secrete ruse, avertizează oficiali din cadrul agenţiilor de informaţii germane.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 23-26 mai, în toate ţările membre ale Uniunii Europene.

Administraţia de la Moscova a negat că ar încerca influenţarea scrutinului europarlamentar, precizând că nu se implică în afacerile politice ale altor ţări. Dar nu este prima dată când împotriva sa sunt lansate astfel de acuzații. Și în 2016 au existat informații că Rusia ar fi intervenit pentru influenţarea scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite.

Joomla SEF URLs by Artio