Autorităţile din Sri Lanka au anunțat un nou bilanț provizoriu al atentatului din weekend. Potrivit presei internaționale, 290 de persoane au murit și cel puțin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

 

Numărul celor care și-au pierdut viața se apropie de 300, iar autoritățile încă actualizează bilanțul masacrului produs la zece zile după ce șeful Poliţiei din Sri Lanka, Pujuth Jayasundara, lansase un avertisment semnalând că mişcarea islamistă NTJ (National Thowheeth Jama’ath) plănuia comiterea un atacuri teroriste sinucigaşe.

Autorităţile locale au mai anunțat că 24 de persoane au fost arestate până acum în acest caz.

Poliţia din Sri Lanka a anunţat că zeci de cetăţeni străini se numără printre victime.

De asemenea, Ministrul român al Afacerilor Externe a anunțat că a format o celulă de criză care are în atenție un grup de elevi de la un liceu din Iaşi, aflaţi în această ţară pentru schimb de experienţă, care sunt în afara oricărui pericol.

"În atenţia Celulei de criză a MAE se află situaţia unui grup de elevi de la un liceu din Iaşi, aflat într-un schimb de experienţă la o unitate similară de învăţământ din Sri Lanka, proiectul fiind în cel de-al treilea an de desfăşurare. Grupul de elevi se află în afara oricărui pericol şi menţine legătura cu Ambasada României la Colombo. Grupul de elevi urmează să părăsească teritoriul Sri Lanka în cursul zilei de 26.04.2019", a informat, duminică, MAE.

Totodată, membrii Celulei de criză au acordat asistenţă consulară membrilor a două familii de cetăţeni români aflaţi în vacanţă.

Până la acest moment, Ambasada României nu a fost notificată cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

Celula de criză a MAE îşi continuă activitatea şi va transmite noi date pe măsură ce vor fi obţinute şi difuzate de către Ambasada României la Colombo.

Joomla SEF URLs by Artio