SUA le cer solicitanților de viză să-și declare și identitatea virtuală

Category: Știri internaționale Created: Monday, 05 June 2017 10:54

Persoanele care cer viză pentru Statele Unite trebuie, de la sfârșitul lunii mai, să-și declare și identitatea virtuală. Măsura nu a fost comunicată oficial, dar procedura se regăsește într-o secțiune a formularului DS-5535 - întrebări suplimentare pentru solicitanții de viză.
Noile măsuri au fost adoptate în contextul unui înăspriri a politicii americane în domeniul migrației, relatează AFP, citată de News.ro. Statele Unite le cer, de la sfârșitul lui mai, solicitanților de viză - indiferent de naționalitatea lor - informații despre identitatea și conturile lor pe rețele de socializare. Această înăsprire a controalelor este în vigoare de la 25 mai și se aplică tuturor solicitanților de vize despre care un agent consular consideră că are nevoie de informații despre conturile pe care aceștia le dețin pe rețele de socializare.
Potrivit unor estimări neoficiale, informațiile vor fi solicitate la numai 1% din cei peste 13 milioane de solicitanți anuali de vize din întreaga lume. La cererea autorităților, solicitanții de viză trebuie să furnizeze informații suplimentare, și anume conturile lor de pe rețele de socializare, seriile fostelor lor pașapoarte, informații suplimentare despre membrii familiilor lor și un istoric mai lung al călătoriilor lor, locurilor de muncă și contactelor. Aceste noi proceduri decurg dintr-un memorandum al președintelui Donald Trump datând din 6 martie 2017 cu privire la consolidarea controalelor solicitanților de viză. Un formular de la Departamentul de Stat - intitulat "DS-5535 - întrebări suplimentare pentru solicitanții de viză" și care poate fii descărcat ușor de pe Internet - conține efectiv mai multe secțiuni suplimentare, și anume cu privire la necesitatea furnizării numelor și conturilor pe eventuale rețele de socializare folosite. Nicio firmă de schimb și partajare de conținut - precum Twitter, Facebook sau Instagram - nu este menționată în formular.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.