Compania de ride-hailing Uber a fost evaluată la 82 miliarde de dolari, în urma listării sale la bursă, una dintre cele mai mari de pe piaţa de capital din acest an. Uber nu a făcut nici până acum profit şi a avertizat recent ca este posibil să nu mai facă deloc. De la înfiinţarea sa din 2009, compania a pierdut aproximativ 9 miliarde de dolari. „Succesul companiei nu va fi determinat în următoarele zile, săptămâni sau luni, ci peste câţiva ani. Ultimul lucru pe care Uber şi-l doreşte este ca acţiunile sale să scadă, cum s-a întâmplat şi cu cele ale rivalului său Lyft”, a spus daniel Ives, analist al companiei de investiţii Wedbush Securites.

 

Investitorii pariază pe Uber, fiind o companie care se diversifică în mai multe sectoare. Pe lângă afacerea de ride-hailing, Uber dezvoltă şi maşini autonome şi deţine o afacere de livrarea a alimentelor numită Uber Eats. Veniturile firmei au crescut anul trecut cu 42%, ajungând la 11,3 miliarde de dolari, îar pierderile au atins 1.8 miliarde de dolari. În primele trei luni ale anului, compania a pierdut în jur de 1 miliard de dolari.

 

Decizia lui Uber de a se lista la bursă vine la câteva zile de la greva şoferilor din SUA şi Marea Britanie. Sindicatele solicită companiei să reducă taxa de comision, să mărească salariul mediu şi să asigure o mai bună securitate la locul de muncă. Sursa: mediafax.ro

Joomla SEF URLs by Artio