Un bebeluş român în vârstă de patru luni este cel mai tânăr copil separat de părinţii săi de autorităţile americane la graniţa cu Mexicul. Cazul său este relatat de presa din SUA.

 

Copilul se numește Constantin Mutu, notează New York Times, citat de news.ro. Părinţii lui, Vasile şi Florentina, au încercat să treacă ilegal graniţa.

În februarie 2018, copilul a fost separat de părinţi la graniţă iar tatăl său fusese reţinut în Pearsall, Texas.

Constantin este cel mai tânăr dintre cei câteva mii de copii care sunt separaţi de părinţi conform unei politici care avea ca scop descurajarea familiilor care sperau să emigreze în SUA, recunoscută oficial abia în mai 2018.

Oficialii Guvernului american nu le-au transmis până acum părinților de ce copilul lor le-a fost luat,iar Departamentul de Securitate Naţională a refuzat să ofere declaraţii pentru New York Times, mai scrie sursa citată.

În cazul lui Constantin, au trecut mai multe luni până când părinţii lui l-au putut vedea din nou. Înainte, tatăl său a fost trimis la o evaluare psihiatrică într-un centru de detenţie pentru imigranţi din Texas pentru că nu se putea opri din plâns, în timp ce mama copilului a fost internată pentru hipertensiune cauzată de stres.

Constantin s-a ataşat între timp de familia sa adoptivă, el petrecându-şi cea mai mare parte a vieţii în casa lor din zona rurală a statului Michigan pentru ca apoi să fie trimis acasă.

La un an şi jumătate, Constantin nu poate încă merge singur şi nu a vorbit până în acest moment.

Foto:  nytimes.com

Joomla SEF URLs by Artio