Un român a fost răpit în Libia de indivizi înarmaţi. Bărbatul era membru al unei misiuni a ONU

Written by Anca Visan Category: Știri internaționale Created: Thursday, 29 June 2017 09:46

Indivizi înarmați au reținut pentru scurt timp șapte membri ai misiunii ONU în Libia, printre care și un român, după un atac împotriva convoiului lor, miercuri, în orașul Az Zawiyah, la 50 de kilometri vest de Tripoli, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.

"Misiunea de sprijin a Organizației Națiunilor Unite în Libia (UNSMIL) confirmă că un convoi al Națiunilor Unite a fost lovit miercuri, în timp ce se afla pe drum între Sorman și Tripoli", a declarat o purtătoare de cuvânt într-un comunicat, informează Agerpres.

UNSMIL a precizat că nu s-au înregistrat victime printre membrii în cauză ai misiunii.

După câteva ore, autorităţile au confirmat că membrii convoiului au fost eliberaţi. "Au fost eliberați. Toți sunt teferi și nevătămați", a declarat pentru AFP generalul Najmi al-Nakoua, șeful gărzii prezidențiale, însărcinată în special cu protecția misiunilor diplomatice la Tripoli. Un membru al parlamentului libian, Abdallah al-Lafi, care a participat la negocierile încheiate cu eliberarea personalului ONU, a confirmat că membrii misiunii sunt "sănătoși", notează România TV. El a făcut cunoscut că misiunea ONU era alcătuită din două femei, o egipteană și o palestiniană, și cinci bărbați, un malaezian, un român și trei libieni.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.