uragan irmaUraganul Irma, cu vânturi care ating 300 de kilometri la oră, a provocat numeroase pagube materiale în Caraibe, "măturând" mai multe insule din această zonă. Primul bilanţ vorbeşte despre doi morţi şi mai mulţi dispăruţi, în vreme ce pagubele sunt greu de estimat, numeroase locuinţe şi drumuri fiind distruse în totalitate.

Urgia a lovit insula St. Martin, lăsând mii de persoane sinistrate, în vreme ce mica insulă Barbuda a fost distrusă în proporţie de 95%, potrivit primelor estimări. Puţinele clădiri care au rămas în picioare nu mai au acoperişuri sau ferestre, transmite Digi 24.

Uraganul Irma îşi continuă drumul prin Caraibe. Astăzi urmează să treacă pe lângă Republica Dominicană şi Haiti, mâine va ajunge în apropiere de Cuba, iar în weekend va lovi în plin Florida, unde autorităţile fac deja evacuări.

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunţat că trei români, aflaţi pe St. Martin, au fost daţi dispăruţi. Ulterior, autorităţile au revenit, precizând că toţi trei au fost găsiţi, nevătămaţi, unul dintre ei reuşind şi să publice un mesaj pe reţelele de socializare în care anunţă că sunt în afara pericolului.

Joomla SEF URLs by Artio