Vești proaste pentru românii care petrec minivacanța în Grecia

Category: Știri internaționale Created: Thursday, 01 June 2017 09:54

Două greve dau peste cap traficul feroviar și, mai ales, traficul în punctele de frontieră din Grecia. Avertismentul a fost lansat de Ministerul român de Externe.

 

Potrivit MAE, Asociația Sindicală a Mecanicilor de Locomotivă a anunțat organizarea unei greve de 24 de ore, începând de joi, 1 iunie 2017, ora 00:00. Ca urmare, vor fi suspendate cursele feroviare de pe întreg cuprinsul Republicii Elene.
De asemenea, Asociația Funcționarilor Publici din Direcțiile Vamale a anunțat organizarea unei greve de 24 de ore, începând cu data de 1 iunie 2017, ora 00:00. "Conform comunicatului organizatorilor protestului, serviciile de control vamal se vor desfășura în regim de urgență, cu personal diminuat. Ca urmare, recomandăm celor interesaţi să se informeze privind condițiile specifice punctului de frontieră de pe traseu și să ȋși rezerve timp suplimentar de așteptare", avertizează autoritățile române.
Cetățenii români afectați de situație pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena: +306980833448.
Probleme vor avea românii și până să ajungă la frontiera cu Grecia, mai exact la traversarea Bulgariei, unde în aceste zile sunt instituite restricții de trafic pe A2 (VEZI DETALII).

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.