alunecari si inundatii isu phDupă ce, iniţial, comunicase o listă cu zece localităţi afectate de inundaţii şi alunecări de teren în luna iunie, Prefectura Prahova a anunţat că, după centralizarea tuturor evaluărilor, pe această listă intră nu mai puţin de 13 localităţi, pentru care urmează să fie solicitate fonduri de reparaţii de la Guvern. Ultimele evaluări făcute de comisia judeţeană specializată au fost centralizate joi şi vizează patru comune din Prahova, dintre care una mai apărea deja în bilanţ, cu un drum judeţean avariat.

 

Este vorba despre comuna Valea Doftanei, unde, pe lângă alunecarea de teren care a blocat complet o bandă de mers pe DJ 102I, comisia a mai identificat zilele acestea şi alte probleme cauzate de calamităţi. Celelalte trei localităţi, nou-intrate pe această listă, sunt Brebu, Şotrile şi Teişani.

Prefectul judeţului Prahova, Mădălinea Lupea, a precizat joi că pentru toate cele 13 localităţi afectate vor fi solicitaţi bani pentru reparaţii, din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. În prima variantă, pe lista autorităţilor figurau oraşul Comarnic şi comunele Bătrâni, Ceraşu, Valea Doftanei, Secăria, Surani, Drajna, Măgureni, Starchiojd şi Telega. Vezi AICI mai multe detalii despre problemele apărute în aceste localităţi!

Joomla SEF URLs by Artio