19 cazuri de rujeolă în Prahova, într-o singură săptămână

Written by Ioana POPA Category: Știri locale Created: Tuesday, 06 February 2018 12:52

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat 19 cazuri noi de rujeolă confirmate în Prahova, în săptămâna 29 ianuarie - 2 februarie, din totalul de 64 înregistrate la nivel național.
Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă raportate până la 2 februarie, în România , a ajuns la 10.623, din care 38 de decese, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică. Cele 64 de cazuri noi, apărute săptămâna trecută, au fost înregistrate în București (8) și nouă județe: Bacău (21), Prahova (19), Botoșani (5), Brăila (3), Ialomița (3), Dâmbovița (2), Constanța (1), Galați (1) și Vaslui (1).
De la începutul anului, Prahova pare județul cel mai afectat de epidemia de rujeolă, în fiecare săptămână situându-se pe primul sau al doilea loc, la numărul de cazuri noi confirmate.
Peste 10.000 dintre cazuri înregistrate, până acum, la nivel național au reprezentat pacienți care nu au primit niciodată vaccinul ROR.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.