Cunoscuta aplicație meteo AcuWeather a emis o alertă pentru Ploiești și localitățile din jur. Avertizarea anunță producerea unor furtuni violente în cursul acestei zile și chiar că există riscul ca în zonă să se formeze o... tornadă.

Prognoza publicată de AccuWeather pentru luni, 6 mai, în zona Ploieștiului, anunță maxime de 21 de grade Celsius, dar și riscul de producere a unor furtuni violente, în cursul acestei zile. Mai precis, aplicația anunță "furtuni, unele violente; furtunile pot fi însoțite de averse puternice, grindină mare, vânt care poate provoca pagube și o tornadă."

Aceeași aplicație  a prognozat riscul de apariție a unei tornade și în București, în cursul zilei de luni. Alerte a apărut de duminică, dar meteorologii spun că un astfel de fenomen este imposibil de anticipat cu o zi înainte. Cel mult "se poate da o prognoză de probabilitate de apariţie a unor furtuni care pot duce la tornadă", a explicat Bogdan Antonescu, cercetător Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Optoelectronică, pentru Digi 24. Potrivit acestuia, sunt necesare până la 15 – 16 minute în avans pentru o tornadă cu precizie. O jumătate de oră spune doar aria în care se poate produce fenomenul respectiv.

Antonescu a spus că, în 1985, o tornadă destul de mică a avut loc în București și a produs câteva pagube,

Joomla SEF URLs by Artio