Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au descins, joi, la trei adrese din comuna Gherghița, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar de trafic de minori.

 

Potrivit procurorilor, începând cu luna iunie 2018, pe raza localității Gherghița, județul Prahova, a fost constituit un grup infracțional, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea privește recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a 3 minore, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, în vederea obținerii de foloase materiale.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că exploatarea sexuală a celor 3 minore a fost realizată atât prin intermediul unor anunțuri publicate pe site-uri de publicitate, cât și prin plasarea victimelor în diferite locații (domiciliul clienților sau locuri de cazare). Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri și telefoane mobile", au anunțat anchetatorii.

29 de persoane au fost aduse la sediul DIICOT Ploiești, pentru audieri.

Trei indivizi, care au căpătat calitate de inculpați în dosar, au fost plasați sub control judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate în cadrul acțiunii a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale, iar descinderile s-au derulat și cu participarea jandarmilor.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio