Deși, din punct de vedere estetic, Sinaia păstrează aerul nobil al anilor regalității, în profunzime stațiunea prahoveană se transformă de la o zi la alta, reușind, până acum, să țină pasul cu tehnologia, fără ca acest lucru să-i reducă famecul caracteristic. Administrația locală propune un nou proiect, menit să vină în sprijinul locuitorilor și al turiștilor care poposesc în orașul de la poalele Bucegilor.

 

Primăria Sinaia a înscrie proiectul "Aici și Acum" în concursul "RO SMART în Țara lui Andrei", competiția națională de proiecte SMART în cadrul căreia  OMV Petrom pune la bătaie granturi totale de 400.000 de euro și mentorat din partea angajaților, precum și consultanță tehnică pentru implementarea proiectelor software din partea companiei Life îs Hard. Ideea campaniei este să susțină inițiativele care folosesc inteligent tehnologia pentru a construi comunități sustenabile în România.

“«Aici și Acum» înseamnă profesionalism, responsabilitate, promptitudine. Am scris un proiect care să aducă Primăria la tine în cartier. Vei avea acces la informații legate de locul tău de parcare, de impozit, evenimentele viitoare sau programul autobuzelor direct de la avizierul digital din cartierul în care locuiești.  Vom monta prin acest proiect aviziere digitale interconectate în toate cartierele orașului", anunță Primăria Sinaia.

Proiectul propus de administrația locală poate fi votat AICI. Numărul de voturi va contribui în momentul luării deciziei privind desemnarea câștigătorilor.

"Imaginaţi-vă un oraş în care nu ai mai vedea zidurile, stâlpii sau staţiile de autobuz pline cu afişe, resturi de anunţuri şi urme de adeziv. Ce impact ar avea asupra vieţii de zi cu zi a fiecărui locuitor, un alt mijloc de comunicare în masă dar care să fie nepoluant, să fie interactiv, să nu genereze disconfort şi mai ales să fie operabil în timp real. Imaginaţi-vă un avizier digital care îţi aduce informaţiile în timp real în fiecare colţ al oraşului. Politica noastră de comunicare tinde spre o campanie cât mai curată, bazată pe protecţia mediului şi cetăţeni informaţi, utilizând soluţii tehnologice care să îmbunătăţească serviciile publice, obţinând astfel cetățeni mai bine conectați la serviciile publice, soluţii care reduc şi cheltuielile pe termen mediu și lung pentru comunitate. Astfel, prezentam aici câteva din soluţiile identificate şi aplicate deja la nivelul Primăriei Sinaia:

  1. Din 2015 Primăria orașului Sinaia a lansat sistemul electronic de informare privind impozitele și taxele locale, eTax. Sistemul permite contribuabililor, persoane fizice sau juridice, să se informeze online asupra datoriilor către bugetul local în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la sediul primăriei.
  2. Acest program on-line se completează cu programul Sistemului Național Electronic de Plăți prin care impozitele și taxele locale se pot achita și on-line cu cardul bancar accesând adresa www.ghiseul.ro.
  3. Tot în acest sens pe site-ul oficial al instituţiei, www.primaria-sinaia.ro exista toate documentele necesare cetăţenilor care pot fi descărcate şi completate. Prin realizarea acestui proiect ne propunem creşterea nivelului de conectivitate a cetățenilor, prin intermediul tehnologiei, dar şi facilitarea accesului la utilități publice, la telecomunicații și internet (hotspoturi) prin montarea în toate cartierele oraşului unor aviziere digitale interconectate, care permit adaptarea şi actualizarea informaţiilor în timp real" se arată în descrierea proiectului, publicată pe site-ul taraluiandrei.ro.
Joomla SEF URLs by Artio