În Prahova au apărut două noi suspiciuni de pestă porcină africană, la câteva săptămâni de când autorităţile anunţaseră că au fost "stinse" toate focarele anterioare. Cu mai puţin de trei săptămâni rămase până la Crăciun, sunt alerte de pestă în Plopu şi Măneşti, ambele la porci domestici, iar autorităţie se vor reuni vineri după-amiază pentru a aproba restricţiile necesare.

 

Directorul DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă, a anunţat astăzi că sunt două suspiciuni, apărute la animalele din gospodăriile oamenilor. Se pare că localnicii au anunţat veterinarii după ce au observat că animalele prezentau semne de boală, au fost prelevate probe, iar rezultatele analizelor de laborator sunt aşteptate în această după-amiază.

Dacă se confirmă prezenţa virusului, Centrul Local de Combatere a Bolilor Prahova urmează să fie convocat în şedinţă, vineri, de la ora 16.00, pentru aprobarea planurilor de măsuri în zona celor două potenţiale focare, a mai declarat şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio