Alertă pe Valea Prahovei. Populația și turiștii, în pericol din cauza unui urs rănit

Category: Știri locale Created: Monday, 17 July 2017 15:26

Este alertă pe Valea Prahovei, în special în zona stațiunii Bușteni, unde un urs rănit de o mașină s-ar fi refugiat în pădure, fiind de negăsit de aproape două zile.

 

Autoritățile spun că animalul este deosebit de periculos și au avertizat deja populația și turiștii cu privire la prezența acestuia și pericolul la care se expun alegând trasee prin pădure. "Prin intermediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi al Poliţiei Locale Buşteni a fost informată populaţia cu privire la existenţa unui potenţial pericol determinat de existenţa animalelor sălbatice în general şi a unui urs rănit, în special. Recomandăm locuitorilor şi turiştilor să evite deplasările în pădure sau, în cazul în care acestea sunt absolut necesare, să nu se abată de la traseele de patrulare stabilite de autorităţile competente", a anunțat Prefectura Prahova.
Sursa citată menționează că, în noaptea de 15/16 iunie 2017, pe raza oraşului Buşteni, un urs s-a refugiat în pădure, după ce a fost lovit de un autoturism. În urma acestui incident, la nivelul Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova s-a luat legătura cu gestionarul Fondului Cinegetic, cu reprezentanţii Gărzii Forestiere, ai Gărzii de Mediu, ai Direcţiei Silvice şi cu autorităţile locale. Aici sunt deja echipe formate din jandarmi, reprezentanţi ai Ocolului Silvic şi Fondului Cinegetic, care patrulează în zona pentru protejarea populaţiei.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.