Șoferul unui microbuz a fost oprit, la Breaza, de polițiștii de la Rutieră, nu mică fiindu-le mirarea agenților când au numărat câți pasageri avea acesta în vehicul. A fost numai una dintre numeroasele nereguli depistate de oamenii legii miercuri, în timpul verificărilor care au vizat, în special, modul în care se efectuează transportul de persoane.

Acțiunea s-a axat, în fapt, pe depistarea abaterilor comise de taximetriști. "Au fost controlate 131 de autovehicule cu regim taxi și au fost constatate 44 de abateri privind activitatea taximetriștilor. 40 dintre acestea au reprezentat contravenții la legislația privind circulația pe drumurile publice, celelalte 4 fiind prevăzute de legislația care statuează activitatea de taximetrie (lipsă licență de transport persoane și utilizarea taxiurilor în alte scopuri).  De asemenea, un taximetrist a rămas fără permis de conducere, iar altuia i-a fost reținut certificatul de înmatriculare", a anunțat IJP Prahova, în bilanțul dat publicității în urma acțiunii de ieri.

În localitatea Breaza, polițiștii au depistat și un microbuz care transporta cu 12 persoane mai mult decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare. De asemenea, trei dintre pasageri nu aveau bilet de călătorie. Conducătorul auto a fost sancționat cu amenzi în cuantum de 18.000 lei, au precizat reprezentanții IJP Prahova.

Tot în timpul acțiunii de ieri, polițiștii au aplicat 190 de sancțiuni contravenționale altor categorii de participanți la trafic.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio