Conducerea Primăriei Ploieşti a anunţat astăzi că, de la începutul anului viitor, în municipiu va începe să circule autobuzul elevilor. Va fi vorba despre o rută specială, operată cu autobuze TCE, care va lega mai multe cartiere, în încercarea de a deservi cât mai multe unităţi de învăţământ.

 

Este vorba despre un proiect-pilot, inspirat de cel similar început în Cluj-Napoca la debutul actualului an şcolar. La rândul său inspirat din Statele Unite sau Canada, proiectul autobuzelor şcolare merge pe ideea de a convinge părinţii să îşi trimită copiii spre şcoală cu ajutorul acestor mijloace de transport în comun, în loc să îi ducă şi să îi aducă înapoi cu maşinile personale. "Există un proiect care văd că a funcţionat foarte bine la Cluj, tot proiect-pilot şi acolo. Noi ne-am propus ca pe o anumită rută, care să aibă în proximitate cât mai multe şcoli şi licee, să avem anumite autobuze care să preia elevii de cartiere, în special pe cei de gimnaziu. În autobuzul respectiv vor fi doar elevi şi, de asemenea, vor sta poliţişti locali. Va fi o singură rută, în momentul de faţă vrem să vedem cum funcţionează. În momentul în care vedem că există un feed-back foarte bun vom mări rutele şi numărul de autobuze. Cred că una din rutele pe care le vom aborda va fi pe traseul 1, care va fi extins şi pe traseul de tramvai 101, până la strada Găgeni, pentru că mai sunt licee şi şcoli, practic va porni de la Hipodrom, continuând pe axa centrală, până în apropierea intersecţiei dintre strada Găgeni şi Şoseaua Nordului", a afirmat, marţi, primarul Ploieştiului.

Sugestia venise încă din luna octombrie, când deputatul de Prahova Roberta Anastase propusese introducerea autobuzului elevilor şi la Ploieşti, la pachet cu o promisă modificare legislativă menită să crească siguranţa copiilor care ar urma să fie transportaţi cu aceste autobuze. Mai multe detalii AICI!

Joomla SEF URLs by Artio