Bibliotecarii Secției "Împrumut carte pentru copii" din cadrul Bibliotecii Județene "Nicolae Iorga" au lansat un nou proiect prin care încearcă să vină în sprijinul micilor cititori, în această perioadă.

 

"Te-ajut la lecții?" este cea mai nouă inițiativă lansată de Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga", prin care bibliotecarii încearcă să vină în sprijinul elevilor în această perioadă în care majoritatea activităților se derulează on-line, iar deplasările trebuie să fie limitate. Proiectul are propria pagină de Facebook, acolo unde elevii pot comunica direct cu bibliotecarii, pot fi consiliați cu privire la cărțile de care au nevoie, în funcție de tema pe care o au de rezolvat, și pot solicita să primească lucrările în format electronic.

"Dragi copii și dragi părinți, această pagină este dedicată exclusiv lecțiilor pentru acasă. Știm, de multe ori intrăm în panică pentru că aflăm că trebuie făcută planșa la biologie sau referatul la istorie în ultima secundă. Pentru cazurile în care avem, totuși, un pic mai mult timp la dispoziție, vă invităm să ne spuneți de ce materiale aveți nevoie, iar noi ne vom grăbi să vi le punem la dispoziție în format electronic, pentru ca drama temei nefăcute să fie evitată, iar cinstita medie a elevului să rămână frumoasă și aducătoare de satisfacții.

Așteptăm cererile fie prin mesaj privat către pagina «Te-ajut la lecții?», fie direct pe pagina «Te-ajut la lecții?».

Pentru a beneficia de acest ajutor, trebuie să fiți înscriși la biblioteca noastră. Dacă nu aveți un permis încă, vă înscriem on-line și puteți semna contractul atunci când veniți pentru prima dată la sediul nostru fizic, din Strada Călin Cătălin nr. 1, Ploiești", au explicat reprezentanții instituției.

Elevii trebuie să trimită, prin intermediul rețelei de socializare, un mesaj privat sau direct pe pagina amintită, în care să precizeze tema lucrării sau subiectul de care sunt interesați, iar bibliotecarii le vor propune una sau mai multe cărți din care să aleagă ce să consulte. Limita este de trei lucrări per cititor. Odată ce alegerea a fost făcută, bibliotecarii pot scana materialele și le pot trimite prin e-mail cititorului care le-a solicitat.

În plus, echipa a lansat și pagina "De-ale școlii", unde a fost încărcată, deja, o colecție cu cele mai solicitate cărți.

Joomla SEF URLs by Artio