Liceele din Ploiești anunță, astăzi, oficial, oferta de școlarizare pentru admiterea 2019. Informațiile vor fi prezentate în cadrul Bursei de valori educaționale care începe luni după-amiază.

A XIX-a ediție a Bursei de valori educaționale începe luni, la ora 14.00, la Sala Coloanelor din Palatul Culturii. Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Prahova, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova și Primăria Municipiului Ploiești.

În cadrul bursei, fiecare liceu va avea amenajat propriul stand unde viitorii absolvenți de gimnaziu vor putea studia oferta unității de învățământ pentru admiterea 2019, dar și detalii despre baza materială a școlii de care sunt interesați și despre cadrele didactice de acolo. De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi amenajate și standuri ale partenerilor cu care ISJ Prahova desfășoară activități comune, cu specific educațional.

13 mai este data limită pentru afişarea ofertei de şcolarizare/ofertei de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii şi calificări profesionale, pentru învăţământul liceal, filiera tehnologică Stabilirea codurilor pentru fiecare unitate de învăţământ liceal sau profesional pe filiere, profiluri, specializări/domenii de pregătire, limbă de predare, respectiv pentru crearea bazei de date la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ gimnazial şi la nivel judeţean, cuprinzând datele personale ale elevilor de clasa a VIII-a, în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), prin verificarea și corectarea, după caz, a informațiilor privind elevii și formațiunile de studiu la care aceștia sunt asociați, conform calendarul oficial al admiterii, aprobat prin ordin al ministrului Educației.

Până cel târziu pe 24 mai, broșurile cu informații despre admitere vor fi transmise în toate unitățile de învățământ. Tot în această perioadă, Inspectoratul Școlar Județean trebuie să transmită, către școlile gimnaziale,  lista centrelor de înscriere și a școlilor arondate fiecăruia dintre ele, iar unitățile de învățământ trebuie să stabilească și să anunțe programul şedinţelor de completare a opţiunilor de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora.

Joomla SEF URLs by Artio