Magistrații Curții de Apel București s-au pronunțat, marți seară, în procesul intentat de comuna Gornet Departamentului pentru Situații de Urgență, după ordinul emis în 22 iulie privind instituirea carantinei zonale.

 

Hotărârea instanței, executorie, dar nu definitivă, a fost dată cu aproximativ 24 de ore înainte ca măsura carantinării localității să expire oricum. De altfel, miercuri dimineață, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în acest scop, având avizul Institutului Național de Sănătate Publică pentru a ridica măsura la termen.

"Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat", au decis judecătorii CA București.

Aceștia au hotărât ridicarea măsurii carantinei, dar au respins solicitarea reprezentanților comunei Gornet, care au pretins ca Departamentul pentru Situații de Urgență să plătească daune de patru milioane de euro.

Joomla SEF URLs by Artio