Operatorul sistemului de alimentare cu apă din Ploieşti, Apa Nova, a anunţat sâmbătă seară, în contextul unei interdicţii de consum al apei de la robinet în mai multe zone, că a identificat conducta avariată şi că asigură alimentarea respectivelor cartiere dintr-o sursă alternativă, ceea ce, în teorie, ar însemna că acum apa este bună de consum. Cu toate acestea, Direcţia de Sănătate Publică nu riscă, anunţând că interdicţia se menţine şi astăzi, în aşteptarea unor analize de laborator care să arate dacă apa e în parametrii potabili sau nu cumva au mai rămas mizerii pe reţea.

"Avaria identificata este pe o conducta pusa in functiune in anul 2015, lucrare care nu a fost realizata de catre Apa Nova Ploiesti. Compania Apa Nova Ploiești informeaza ca avaria a fost localizata si tronsonul de conducta izolat. Nu se cunosc in acest moment care au fost cauzele ce au generat aceasta avarie. Zonele afectate sunt alimentate cu apa in acest moment prin intermediul altor conducte de distributie, iar zona afectata a fost transferata pe o sursa alternativa de alimentare cu apa pentru a elimina problemele de calitate a apei potabile. La acest moment, din punct de vedere al companiei Apa Nova Ploiesti, prin solutia de transferare pe o alta sursa conform recomandărilor Direcției de Sanatate Publica, apa este conforma pentru consum", a transmis Apa Nova Ploieşti.

Mai multe amănunte aici: 

"Recomandam pentru cetatenii care au ajuns tarziu acasa sa lase apa sa curgă un interval scurt de timp", se mai arată în comunicat.

Joomla SEF URLs by Artio