Poliţia Rutieră a aplicat o amendă şi două avertismente, toate către Consiliul Judeţean Prahova, în urma ninsorii de luni, pe motiv că intervenţia pentru curăţarea drumurilor n-a fost făcută suficient de repede în zona de nord a judeţului.

 

Potrivit unor surse, problemele au fost constatate pe drumuri judeţene din Valea Doftanei, Talea şi Brebu, iar amenda a avut o valoare de puţin peste 3.000 de lei. Aceleaşi surse mai spun că reprezentanţii CJ Prahova iau în calcul penalizarea operatorului contractat pentru deszăpezirea drumurilor judeţene pe respectivul sector.

Poliţia Prahova a confirmat oficial că a aplicat trei sancţiuni după ninsoarea din noaptea de duminică spre luni, continuată şi luni, însă fără a preciza drumurile în cauză: "Polițiștii s-au aflat în permanență în stradă, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, precum și pentru menținerea unei atitudini prudente în trafic. Până la acest moment, la nivelul județului Prahova, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru administratorii drumului, acolo unde polițiștii au constatat neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă. Precizăm că în aceste localități nu au avut loc evenimente rutiere".

"În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri verifică permanent modul de îndeplinire a obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă, solicitând intervenția drumarilor acolo unde situația o impune", a mai transmis, astăzi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

(Sursa foto: arhivă)

Joomla SEF URLs by Artio