valea_prahovei_cruceaPoliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat şi desfăşurat o acţiune în zilele de 13.03.2012 şi 14.03.2012, la care au participat şi reprezentanţi din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova. Acţiunea  a vizat operatori de turism autorizaţi şi persoane fizice neautorizate din staţiunile Sinaia şi Buşteni.

În urma verificărilor efectuate  la un bar şi o unitate de alimentaţie publică din oraşul Buşteni, s-a constatat că, în perioada iunie 2011 - ianuarie 2012, nu au fost evidenţiate în contabilitatea societăţii toate veniturile realizate din cazarea turiştilor.

Poliţiştii au întocmit  acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.000 lei şi a fost confiscată suma de 297 lei.


Totodată, a fost efectuată o verificare la o vilă din oraşul Sinaia, unde s-a constatat că proprietarul desfăşoară în mod neautorizat activităţi de cazare a turiştilor într-o structură neclasificată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Întrucât veniturile realizate din această activitate nu sunt declarate fiscal, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Joomla SEF URLs by Artio