Mai mulți membri ai personalului dintr-o secție a SJU Ploiești, cel mai mare spital din Prahova, au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

 

Dr. Bogdan Nica, șeful DSP Prahova, a confirmat că este vorba despre patru cazuri cu privire la care Direcția a fost informată până acum.

Din sursele noastre, ar fi fost testați pozitiv un medi, o asistentă și două infirmiere.

La nivelul secției au fost luate măsurile pentru prevenirea infectării pacienților și a altor membri ai personalului, discutându-se inclusiv despre mutarea bolnavilor, pentru realizarea dezinfecției.

Săptămâna trecută, un alt focar a fost confirmat la Spitalul de pediatrie Ploiești, unde au fost testați pozitiv un medic și cinci asistente, toți din aceeași secție.

Update - Prefectura Prahova a oferit, în raportare zilnică privind evoluția epidemiei la nivelul județului, noi detalii despre focarul de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești: "Conform DSP Prahova, în rândul persoanelor nou confirmate cu virusul SARS-CoV-2 se regăsesc și cinci cadre medicale (un medic, trei asistente, o infirmieră) de la o secție a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. A fost demarată o anchetă epidemiologică.Conducerea unității medicale și reprezentanții DSP Prahova vor decide, pe parcursul zilei, modul în care se va derula activitatea aici în perioada următoare".

Update - "Activitatea secţiei se desfăşoară cu precauţiile impuse de situaţia existentă. Avem acum 36 de pacienţi internaţi care au fost testaţi negativ, dar care vor fi retestaţi. Pacienţii noi vor fi direcţionaţi la spitalele cu secţii de medicină internă din judeţ", a precizat directorul SJU Ploieşti, Marius Niculescu, pentru Agerpres.

Acesta a anunțat că li doi pacienți din cadrul secției au fost confirmați cu coronavirus, iar aceștia au fost transferați la spitalul suport CFR.

 

 

Joomla SEF URLs by Artio