O anchetă este în derulare, cu privire la modul în care s-a produs tragedia de azi-noapte, de pe Șos. Vestului. Un ploieștean de 39 de ani și-a pierdut viața.

 

Polițiștii au stabilit, în urma cercetării la fața locului și a audierilor făcute până în acest moment, dinamica accidentului care a dus la moartea unei persoane, pasager în mașina implicată în eveniment (VEZI DETALII).

"În urma cercetărilor efectuate până la acest moment s-a stabilit faptul că un conducător auto în vârstă de 32 de ani, din municipiul Ploiești, care circula pe Șoseaua Vestului din direcţia Nord către Gara de Vest,  ajuns la intersecția cu str. Gh.Gr. Cantacuzino, a efectuat manevra de depășire a unui alt autoturism care circula în fața sa, ajungând astfel pe banda pe care era amplasată calea de rulare a tramvaiului. Totodată, nu a respectat semnificația indicatorului rutier «ocolire prin dreapta» amplasat în dreptul stației de tramvai prevăzute cu refugiu pentru pietoni,  iar la reintrarea pe banda destinată  circulației autovehiculelor a acroșat bordura care delimitează benzile de circulație (cea a autovehiculelor de cea a tramvaielor), a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o autoutilitară care era parcată pe partea dreaptă a sensului de mers Nord-Gara de Vest, în afara părții carosabile. În urma coliziunii, autoutilitara a fost proiectată în autovehiculul care se afla, la rândul său, parcat în fața acesteia", au detaliat reprezentanții IJP Prahova.

În urma accidentului, pasagerul dreaptă față din primul autoturism, în vârstă de 39 de ani, din municipiul Ploiești, a rămas încarcerat. Echipajul de la Ambulanță sosit la fața locului  a constatat decesul acestuia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Etilotest, precum și cu aparatul Drugtest, rezultatele fiind negative, iar la Spitalul Județean de Urgență Ploiești i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie.

În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, a mai anunțat IJP Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio