Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
 

NOAPTEA MUZEELOR: Muzeul Orașului Sinaia poate fi vizitat până în zori

 | Created on Friday, 19 May 2017 13:29  |  Category: Știri locale

Muzeul Orașului Sinaia, din cadrul Castelul Știrbey, va fi probabil ultimul care își va închide porțile în noaptea dedicată muzeelor. Potrivit unui anunț făcut de autoritățile locale, sâmbătă seară, vizitatorii îi vor putea trece pragul, gratuit, în intervalul 19.00 - 04.00.

 

Pentru cei care vor include și acest popas în traseul lor, cu prilejul Nopții Euripene a Muzeelor, organizatorii au pregătit și o surpriză. În premieră, va putea fi vizionată o nouă expoziție găzduită de Muzeul Orașului Sinaia, aflat pe Aleea Serei, lângă stația de telecabină din centrul orașului, în incinta fostei reședințe a familiei Știrbey.

Impunătorul edificiu găzduiește, de fapt, un muzeu, o cafenea aristocratică și spații de cazare ce îmbină rafinamentul modern cu istoria surprinzătoare a orașului Sinaia. Iar dacă nu puteți ajunge aici sâmbătă seară, trebuie să știți că el poate fi vizitat în fiecare săptămână, de miercuri până vineri, în intervalul 11.00-18.00, sâmbăta, în intervalul 11.00-20.00, iar duminica între 10.00 și 16.00. Preţul unui bilet este de 10 lei/persoană, iar localnicii, elevii şi pensionarii plătesc doar 5 lei.