Garda de Mediu Prahova va amenda cu 100.000 de lei depozitul de deșeuri al Vitalia, aflat la Băicoi, în urma neregulilor depistate în timpul verificărilor derulate la acest obiectiv, în ultimele două săptămâni.

"În ultimele două săptămâni, Garda Națională de Mediu a efectuat două controale, urmând să aplice amenzi în valoare de 100.000 lei. Din dispoziția doamnei ministru Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, controalele vor continua până la remedierea problemelor de mediu, astfel încât comunitatea locală să nu mai fie afectată", au transmis reprezentanții Ministerului Mediului.

Locuitorii din Băicoi și autoritățile locale au atras atenția, în repetate rânduri, asupra abaterilor comise în cadrul activității depozitului de deșeuri de la Băicoi. Asociația Eco Natura Comunității Băicoi a reacționat și ieri, în urm anunțului făcut de Ministerul Mediului: "Este un lucru lăudabil faptul că Ministerul Mediului se implica direct în rezolvarea unor probleme grave de poluare ce afectează major viaţa locuitorilor din oraşul Băicoi. Din cauza activităţii desfăşurată de societatea Vitalia, au fost eliminate în atmosfera concentraţii de hidrogen sulfurat care depăşesc de până la 20 de ori valorile maxime admise de lege. Pentru a fi uşor de înţeles ce înseamnă aceste depăşiri, imaginaţi-vă că la aceste concentraţii de hidrogen sulfurat este practic imposibil să mai poţi respira normal, instalându-se stări de vomă. În acelaşi timp, aplicarea unor amenzi acestor poluatori nu rezolvă în niciun caz situaţia, întrucât le este permis să îşi desfăşoare în continuare activitatea, poluând aerul şi afectând negativ populaţia din zonă. Pentru astfel de poluatori cronici (poluarea cu hidrogen sulfurat produsă de Vitalia persistă zilnic de mai bine de 9 luni la valori mult peste limitele admisibile), singura soluţie este ÎNTRERUPEREA DEFINITĂ A ACTIVITĂŢII şi ANULAREA AUTORIZAŢIEI INTEGRATE DE MEDIU".

Astăzi, asociația organizează un protest la București. Alte organizații similare vor derula acțiuni de protest la Iași, Timișoara și Brașov.

Foto: Ministerul Mediului

Joomla SEF URLs by Artio