centru copii s andrei ploiestiO comisie de disciplină a fost constituită la nivelul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, după ce în spațiul public au apărut discuții pe WhatsApp, între angajați ai Centrului de Servicii Comunitare "Sf. Andrei" din Ploiești, din care rezultă că micuții îngrijiți aici ar fi bătuți de membri ai personalului unității.

Conversațiile au fost făcute publice de Observatorul Prahovean, care precizează că aspectele au fost sesizate de soțul uneia dintre angajate conducerii DGASPC, dar omul nu a primit până acum niciun răspuns. Din discuția apărută în spațiul public reiese că micuții din cadrul CSC "Sf. Andrei" sunt abuzați fizic  de angajați ai centrului. De asemenea, personalul ar obișnui să fure sucuri și produse alimentare destinate celor mici, mai scrie sursa citată.

În urma dezvăluirilor, Poliția a demarat o anchetă pentru verificarea furturilor din mâncarea copiilor, respectiv a abuzurilor verbale și mai ales fizice ale angajatelor centrului asupra minorilor. De asemenea, DGASPC a anunțat că o comisie de disciplină verifică aspectele semnalate, dar că angajata vizată de reclamație ar fi fost monitorizată și anterior, tot în urma unei sesizări din luna aprilie, iar atunci nu s-au constatat "abateri de la conduita profesională, probleme de relaționare cu copiii sau derapaje în gestionarea comportamentelor acestora".

Răspunsul integral oferit de DGASPC îl găsiți AICI.

Discuțiile care ar indica abuzuri petrecute în incinta CSC Ploiești (sursa: Observatorul Prahovean)

sesizare sfandrei1

sesizare sfandrei2

Din informațiile de pe pagina oficială a DGASPC Prahova reiese că unitatea este centru de plasament pentru copii cu handicap, cu o capacitate de 75 de locuri, dar și centru de zi pentru copii cu dizabilităţi. Beneficiari sunt copii cu handicap separaţi, temporar sau definitiv, de părinţii lor, ca urmare a stabilirii, în condiţiile legii, a măsurii plasamentului în acest tip de serviciu; copii cu handicap pentru care a fost dispus, în condiţiile legii, plasamentul în regim de urgenţă; tineri cu handicap care au împlinit vârsta de 18 ani şi care beneficiază, în condiţiile legii, de protecţie specială; copii cu handicap neînsoţiţi de către părinţi sau de alt reprezentant legal, care solicită o formă de protecţie în condiţiile reglementărilor legale privind statul şi regimul refugiaţilor; copii cu handicap îngrijiţi în cadrul familiilor naturale sau substitutive din comunitatea locală şi părinţii sau alţi reprezentanţi legali ai acestora.

Foto: copilprahova.ro

Joomla SEF URLs by Artio