Un bărbat de 62 de ani din Ploieşti, internat sâmbătă noapte în spital, s-a ales cu un dosar penal pentru că nu a declarat de la început că era revenit de curând din Germania. Bărbatul, care prezenta semnele unei viroze, a fost izolat la Spitalul Judeţean şi i se fac teste pentru a stabili dacă este infectat cu COVID-19.

 

"Ieri, 28 martie, în jurul orelor 22.00, am fost sesizați de un reprezentant al unei unități spitalicești din municipiul Ploiești cu privire la faptul că, un bărbat s-a prezentat cu simptome specifice virozei și a omis să declare că în cursul lunii s-ar fi întors din Germania. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, barbătul în vârstă de 62 de ani, din Ploiești, ar fi călătorit în statul german și ar fi revenit în țară în data de 16 martie a.c. În cauză a fost deschis un dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omisiunea declarării unor informații, totodată fiind înștiințată Direcția de Sănătate Publică", a transmis Poliţia Prahova.

"Atragem încă odată atenția cetățenilor cu privire la importanța respectării măsurilor impuse prin ordonanțele militare!", se mai arată în mesajul autorităţilor.

Pacientul a rămas internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, el este izolat, este considerat suspect de infectare cu noul coronavirus şi i se fac teste pentru COVID-19.

Joomla SEF URLs by Artio