Un bărbat din Posești s-a ales cu dosar penal după ce a votat în secția la care făcea parte din comisie, apoi s-a prezentat și la secția la care era arondat.

 

Informația a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt al MAI, în ultimul bilanț al zilei prezentat duminică: "În județul Prahova, s-a întocmit dosar penal pentru vot multiplu pe numele unui membru al biroului electoral al unei secții de votare. Acesta a votat pe listele suplimentare la secția de votare unde își desfășura activitatea, iar ulterior s-a prezentat și la secția unde era arondat de drept. Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte".

Bărbatul cercetat era membru al secției de votare din Nucșoara de Jos, dar era arondat la secția din satul Târlești.

Până duminică, la ora 19.00, la nivel național au fost înregistrate 182 de sesizări de contravenții sau infracțiuni electorale, din care peste 50% nu s-au confirmat, conform datelor prezentate de MAI.

Sunt în cercetare 25 de posibile infracțiuni, printre care coruperea alegătorilor, violarea confidențialității votului, fraudă la vot, vot multiplu, acces ilegal la un sistem informatic.

Efectivele MAI au aplicat, duminică, 17 amenzi în valoare de 16.200 de lei, precum și 16 avertismente scrise.

Joomla SEF URLs by Artio