În timp ce majoritatea elevilor se bucură de vacanță, elevii Centrului Județean de Excelență Prahova continuă să-și completeze palmaresul cu noi rezultate excepționale obținute la concursurile internaționale.

 

Cele mai noi vești vin de la Belgrad, Serbia, unde zilele acestea s-a derulat a VII-a ediție a Mathematical Grammar School Cup. Aproape 130 de elevi, din 13 țări (Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Germania, Grecia, Muntenegru, Macedonia, România, Rusia, Serbia, Slovenia și Marea Britanie), s-au întrecut la probele de Matematică, Informatică și Fizică.

De departe, la Informatică, țara noastră a dominat clasamentul. România, prezentă la Belgrad cu nu mai puțin de nouă echipe, a câștigat toate medaliile de aur acordate la această secțiune și încă patru la Matematică.

Parte din succes se datorează și reprezentanților Centrului Județean de Excelență Prahova: Alexandru Dobleagă (clasa a VII-a, Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" Ploiești), Ștefan Țaga (clasa a VIII-a, Colegiul Național "Mihai Viteazul" Ploiești), Alexandru Săndulescu, (clasa a VIII-a, Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" Ploiești) și Andrei Onuț (clasa a IX-a, Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" Ploiești), coordonați de prof. Dana Lica. Echipa din Prahova se întoarce acasă cu nu mai puțin de șase medalii:

- Alexandru Dobleagă (clasa a VII-a, Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" Ploiești)

Medalie de argint - informatică

Medalie bronz - matematică

- Ștefan Taga (clasa a VIII-a, Colegiul Național "Mihai Viteazul" Ploiești)

Medalie de aur - informatică

Medalie de argint - matematică

- Andrei Onuț (clasa a IX-a, Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" Ploiești)

Medalie de argint - informatică

Medalie bronz - matematică

Foto: Centrul Județean de Excelență Prahova

Joomla SEF URLs by Artio