Mai multe localități din zona de est a județului Prahova au fost măturate de vijelie, luni seară. Vântul puternic a lăsat fără alimentare cu energie electrică tot orașul Mizil și sute de consumatori din Fulga. Probleme au fost anunțate și la Ploiești, echipajele ISU intervenind pentru îndepărtarea unor copaci doborâți de rafale.

 

Cel mai grav incident s-a petrecut în jurul orei 21.00, la Mizil, pe str. 24 Ianuarie, unde un copac a rupt fire de electricitate, ceea ce a provocat un incendiu la o locuință din vecinătate. Din fericire, potrivit ISU Prahova, au ars doar 16 mp de astereală de lemn și nu au fost înregistrate victime.

În schimb, pe durata intervenției, Poliția a decis restricționarea traficului pe strada respectivă, iar avaria la rețeaua electrică a afectat tot orașul, care a fost cufundat în beznă din cauza firelor rupte în zona amintită.

Și la Fulga, din cauza vântului care a doborât mai mulți stâlpi, aproximativ 400 de consumatori au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Rafalele au mai creat probleme la Albești Paleologu, Colceag și pe DN 1B, dar și în Ploiești. Un copac a căzut peste o mașină, pe str. Gh. Grigore Cantacuzino, iar un altul a fost desprins de vânt și sprijinit de fațada unui bloc de pe str. Erou Arhip Nicolae. De asemenea, pe str. Veronica Micle, rafalele au smuls o bucată de tablă de pe acoperișul unui imobil.

Update - ISU Prahova a prezentat, marți dimineață, bilanțul intervențiilor din timpul furtunii:

"Furtuna de aseară a afectat puternic municipiul Ploiești, unde s-au înregistrat pagube ca urmare a prăbușirii unor arbori peste două autoturisme.

Un echipaj de pompieri s-a deplasat pe strada Cibinului, pentru a îndepărta o grindă din beton care amenința să se prăbușească peste trecători. Un alt copac a căzut pe fațada unui bloc la nivelul etajelor 2 și 3 de pe strada Soldat Erou Arhip Nicolae. Pe strada Veronica Micle, militarii au intervenit pentru a îndepărta o bucată de tablă. Și pe Aleea Școlii pompierii au acționat pentru a îndepărta izolația din polistiren de la un bloc.

Pompierii au acționat și în Valea Călugărească pentru a îndepărta un copac care s-a prăbușit pe partea carosabilă.

În localitatea Mizil, pe str. Mihail Kogălniceanu, un copac a rupt firele unui stâlp de alimentare cu energie electrică, provocând un incendiu la acoperișul unei locuințe.

Probleme au fost și pe străzile Lt. Radu Nicolae, Mihai Bravu și Democrației din cauza a trei copaci căzuți pe partea carosabilă.

Un alt copac a căzutpe DN1B, km 47, la limita cu județul Prahova iar pe DJ 100 C, între Fulga-Mizil, drumul a fost blocat de 2 stâlpi din beton care s-au prăbușit pe carosabil.

Pe DN1D, în satul Bărăitaru din comuna Drăgănești, un echipaj de pompieri a acționat pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă.

Toți copaci au fost doborâți din cauza vântului puternic, aceștia blocând parțial sau total circulația. Cu ajutorul drujbelor, militarii au acționat pentru îndepărtarea lor".

Foto: IJP Prahova

Joomla SEF URLs by Artio