Copiii înscriși la Grădinița nr. 40 din Ploiești (zona Baraolt) vor avea parte de o surpriză colorată când vor reveni la cursuri. Totul de datorează elevilor de la Colegiul de Artă "Carmen Sylva" care, cu imagine, talent și dăruire au transformat, în câteva zile, zidurile mâzgălite de adolescenții din cartier.

 

Desenele negre, fără noimă, realizate de "artiștii de cartier" au fost transformate cu talent și răbdare, în câteva zile de muncă intensă, de elevii de la "Carmen Sylva", iar acum dascălii își pot întâmpina copiii cu mândrie, într-o grădiniță cu ziduri vesel colorate.

"«Din bube, mucegaiuri și noroi/ Iscat-am frumuseți și preţuri noi..»

Minunaţii elevi ai Colegiului «Carmen Sylva» Ploiești, îndrumați de doamna profesor Rita Bădulescu au transformat în adevărată operă de artă fațada clădirii noastre, atât de mâzgălită de adolescenții din cartier.

Au muncit multe ore, cu pasiune şi creativitate și finalul este fantastic.

MULȚUMIM! Sunteți speranța noastră de mai bine și bucuria micuților noștri va fi nepreţuită!

Sunteți extraordinară, doamna Rita Bădulescu!

Mulţumim doamnei Ianculescu Angelica că ne-a adus împreună!", au scris educatoarele pe pagina de Facebook a unității de învățământ.

Mâzgălirea pereților nu este singura problemă pe care echipa grădiniței de la Baraolt o are cu vecinii adolescenți. Recent, dascălii au lansat un apel către tinerii și părinții din cartier, tot prin intermediul rețelelor de socializare, rugându-i să nu mai distrugă imobilul în care zeci de copii de cel mult șase ani vor începe cursurile, în câteva zile. "Educatoarele pregătesc surprize copiilor, ne străduim sa creăm în curte un spațiu prietenos. Din păcate adolescenții din cartier sunt hotărâti sa distrugă. Se urca chiar și pe acoperișul clădirii. Ce se întâmpla dacă unul cade de pe clădire? Este vizibila «opera» de arta de pe pereți. Vă rugăm, dragi părinți care locuiți în zona și îi vedeți, chemați politia! E păcat de munca noastră! O facem pentru bucuria și confortul copiilor dumneavoastră!"

gradinita 40 ziduri 2

gradinita 40 ziduri 3

Foto: Facebook/ Gradinița nr. 40 Ploiești

Joomla SEF URLs by Artio