Nu au scăpat  bine de țânțari și alte lighioane, dar și nici de mizeria care a pus stăpânire pe oraș, că ploieștenii se trezesc cu o nouă piesă în decor: cerșetorii! Sărmanii nimănui au împânzit orașul și pot fi văzuți prin intersecții, ganguri sau chiar pe aleile pietonale din centrul orașului. Mult mai rar vedem, prin aceste locuri, patrule ale Poliției Locale sau Naționale.

 

De ieși la o plimbare prin Ploiești, fie că e plină zi sau la ceas de seară, slabe șanse să nu dai măcar de un amărât care să-ți ceară de pomană. Oamenii străzii au existat și vor mai exista, aici și oriunde, dar parcă au început să fie mai prezenți decât până acum, completând tabloul și așa dezolant care definește Ploieștiul.

Cititorii APH ne-au trimis, pe adresa redacției, imagini surprinse chiar în centrul orașului. În sensul giratoriu de la Catedrală, un bătrân stă pe marginea trotuarului, sprijinit de stâlpul unui semafor. Se cunoaște că vine de nicăieri și nicăieri s-ar duce.

Mai la sud, pe la tarabele cu cărți, alți doi indivizi își fac veacul. "Pozează" oarecum în vânzători ambulanți, având pe post de marfă niște "târșuri", măturile din nuiele folosite demult la curățarea străzilor.

Din păcate, aceste imagini nu surprind scene izolate din viața Ploieștiului, ci episoade care au intrat în cotidian, așa cum ne-am dori să intre și prezența patrulelor din forțele de ordine, prin centru și pe la periferie, ziua și noaptea, în cursul săptămânii sau în weekend. Ce să mai, ca să fim chiar exagerați, mai tot timpul și cam peste tot!

cersetori ploiesti1

cersetori ploiesti2

cersetori ploiesti3

cersetori ploiesti4

Joomla SEF URLs by Artio