Învățământul prahovean este în doliu, după trecerea în neființă a prof. Gabriel Albu, unul dintre cei mai apreciați dascăli din cadrul UPG Ploiești.

 

În ultimele luni, prof. Gabriel Albu a avut de înfruntat o afecțiune gravă, nemiloasă. O tumoare pe creier l-a forțat, la începutul anului, să se retragă de la catedră, în speranța că tratamentul îl va ajuta să revină la biroul său, unde trei cărți așteptau să fie terminate, și în sala de curs, alături de studenți.

Apropiații s-au mobilizat exemplar, încercând să facă rost de fonduri din care să suporte costurile tratamentului. Munca lor nu a fost deloc ușoară, mai ales că efortul venea la niciun an de când au făcut același lucru și pentru soția profesorului, Ștefania Albu, un alt dascăl foarte apreciat în Ploiești. Aceasta s-a stins din viață, de asemenea răpusă de o boală gravă, în mai anul trecut.

Din păcate, și de această dată, eforturile au fost în zadar. prof. Gabriel Albu s-a stins din viață, la finalul săptămânii trecute.

"Domnul profesor Gabriel Albu s-a mutat la viața veșnica duminica 23 Iunie 2019.

Trupul ce a purtat un mare suflet, căutător al desăvârșirii și șlefuitor de suflete, se odihnește acum la casa domniei sale din str. Tinerimii nr. 48, Ploiești.

Va așteptăm sa fiți alaturi de noi la slujba de înmormântare care va avea loc miercuri, 26 Iunie, la orele 12:00 la Biserica Sfântul Dumitru (str. Mircea cel Bătrân, nr. 47, Ploiești).

Dumnezeu sa-i randuiasca buna intrare intru Împărăția Sa și sa-l așeze cu dreptii!" este mesajul dureros care anunță dispariția, dintre noi, a unui mare dascăl.

"Gabriel Albu a fost un om care a mișcat suflete, a format cadre didactice, a cultivat binele şi frumosul în educaţie şi în viaţă. Un model al celui care educă, creşte şi şlefuieşte suflete. Un om care a pledat pentru libertate, curaj şi eleganţă în educaţie. Mii de studenţi și profesori l-au ascultat vorbind cu dăruire, pasiune şi neobosită vivacitate în sălile de curs.

Dumnezeu să-l odihnească!" au transmis colegii acestuia, de la Catedra de Științe ale Educației din cadrul UPG Ploiești.

Prof. Gabriel Albu era, din 1997, doctor în științe al educației, titlu obținut cu lucrarea "O pedagogie a libertăţii. Despre libertatea copilului şi autoritatea adultului".

De-a lungul carierei a fost şef al Catedrei de Ştiinţe Socio-Umane şi director al Colegiului Universitar de Institutori din Universitatea de Petrol-Gaze din Ploieşti, iar între 2004 şi 2008 a ocupat funcția de fost director  al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic al aceleiaşi universităţi.

Domeniile de cercetare în care a activat și s-a remarcat au fost filosofia educaţiei, psihologia educaţiei, sociologia educaţiei, psihopedagogia comunicării, managementul relaţiilor umane, teoria şi metodologia evaluării, pedagogia culturii, psihopedagogie socială.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Joomla SEF URLs by Artio