Vineri a avut loc, pe heliportul construit la Sinaia, primul zbor oficial de test, efectuat de un elicopter Smurd. Datorită acestui obiectiv nou construit pe Valea Prahovei, orice pacient din zonă aflat în stare gravă va putea ajunge la spitalele din București în cel mult 20 de minute.

 

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a subliniat că obiectivul este unul deosebit de important având în vedere că Valea Prahovei este o zonă turistică foarte căutată. De asemenea, ea este străbătută de DN 1, locul unde se petrec deseori accidente rutiere grave.

"Putem salva mult mai multe vieți pe toată valea superioară a Prahovei, de la Predeal, Azuga, Bușteni, Sinaia, Comarnic, până la Câmpina și poate chiar în județul Dâmbovița. Avem un centru de primiri urgențe modern, foarte bine dotat, iar această pistă de aterizare pentru elicoptere vine în completarea serviciilor de urgență. În 20 de minute, orice pacient poate ajunge de la Sinaia la orice mare spital din București, orice pacient grav rănit pe munte poate ajunge în 5-10 minute la spitalul din Sinaia, unde poate fi stabilizat. Aceasta este o completare a măsurilor pe care le-am luat pentru sănătatea și siguranța locuitorilor din valea superioară a Prahovei, dar și a turiștilor care vin la Sinaia. Investiția a fost realizată în această perioadă de pandemie, când am simțit nevoia să susținem mai mult partea de sănătate. De fapt, este doar o componentă a investițiilor în sănătate, alături de modernizările făcute la centrele de triere din afara spitalului, la izolator și la dotările pe care le-am făcut pentru ca Spitalul Sinaia să fie cât mai sigur. Drept dovadă, nu am avut nicio problemă până acum, iar unitatea sanitară funcționează la capacitate maximă", a declarat primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea.

"În momentul de față, din Târgu Mureș și până în București este singurul heliport care deservește un spital. Din punctul nostru de vedere, era necesar mai ales pentru partea de turism și riscurile asociate pe Valea Prahovei", a punctat și subprefectul de Prahova, George Brezoi.

Realizarea heliportului a însemnat o investiție de aproximativ 200.000 de lei realizată de Primăria Sinaia, din bugetul local, a menționat primarul Vlad Oprea.

Imagini: Prefectura Prahova

Joomla SEF URLs by Artio