Membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor Prahova au fost convocaţi de prefectul judeţului, luni, pentru a lua act și a aproba noi programe de măsuri privind combaterea pestei porcine africane, după ce atât DSVSA Prahova cât și IDSA București au confirmat existența de noi cazuri, informează Prefectura, într-un mesaj transmis astăzi.

Cele 11 cazuri noi au apărut zilele trecute, pe trei fonduri de vânătoare. Este vorba despre 9 porci morţi, găsiţi pe fondul de vânătoare 42 Malu Roșu, un caz de pestă porcină africană la mistreț confirmat pe fondul de vânătoare 36 Cosmina şi încă unul , tot la mistreț, pe fondul de vânătoare 13 Negoiești, a mai anunţat Prefectura Prahova.

În ultima perioadă, boala a înregistrat o evoluţie alarmantă, numărul de îmbolnăviri crescând de la o săptămână la alta în Prahova, în special la mistreţi. Animalele sălbatice au contribuit, automat, şi la răspândirea virusului către cele domestice, în special în cazurile în care crescătorii au adus nutreţ în gospodării de pe terenuri tranzitate în prealabil de mistreţii bolnavi.

Joomla SEF URLs by Artio