Un incendiu violent a izbucnit, marți seară, în jurul orei 22.30, la hala unei fabrici de saltele din Urlați. Suprafața afectată este de aproximativ 1.500 mp, iar miercuri dimineață, după aproape 10 ore, echipajele ISU Prahova încă se află la fața locului și încearcă să stingă flăcările.

 

Alerta a fost dată în jurul orei 22.30.ISU Prahova a trimis, la Urlați, pompieri cu opt autospeciale de stingere, o autoscară, două echipaje de descarcerare și două de prim-ajutor. Nu au fost înregistrate victime, însă fumul gros degajat a determinat autoritățile să evacueze aproximativ 50 de persoane, din locuințele aflate în apropiere. De asemenea, pentru populația din zonă a fost emis un mesaj prin sistemul RO-ALERT.

Incendiul a fost localizat, dar miercuri dimineață se intervine, în continuare, pentru stingerea acestuia. "Incendiul de la fabrica de saltele nu a fost lichidat, se acționează in continuare cu 7 autospeciale de stingere. Este o intervenție dificilă, pompierii se luptă cu flăcările de peste 9 ore, din cauza cantităților mari de materiale combustibile (baloți de vatelina, utilaje, 2 tiruri si alte două autoutilitare, saltele, bureți, lemn, butoaie cu diluanți și adezivi), a fumului dens, a temperaturilor ridicate si a gazelor toxice degajate. Hala nu mai prezintă siguranță, motiv pentru care pompierii asigura intervenția doar din exterior", au informat reprezentanții ISU Prahova.

Update -Incendiul a fost lichidat în jurul orei 10.00, au anunțat reprezentanții ISU Prahova.

Aceștia au precizat că patru echipaje de pompieri au rămas în continuare la locul evenimentului, pentru îndepărtarea efectelor negative.

Foto: ISU Prahova

Joomla SEF URLs by Artio