Începe Festivalul Sinaia Forever. Vunk, Voltaj şi Alternosfera urcă pe scenă

Written by Anca Visan Category: Știri locale Created: Friday, 06 October 2017 13:39

sinaia forever 17Peste 50.000 de spectatori sunt aşteptaţi la a XXIII-a ediţie a Festivalului Sinaia Forever, care debutează astăzi, de la ora 18.45, cu tradiţionala paradă care se va ţine pe Bulevardul Carol I. Petrecerea durează până duminică seară, timp în care traficul rutier în zona staţiunii montane prahovene va fi restricţionat.

Organizatorii au pregătit, pentru ediţia din 2017, numeroase concerte, focuri de artificii, zece ecrane gigant amplasate în oraş, ateliere de animaţie şi pictură pentru copii, cursuri de dans, show de flăcări, ateliere meşteşugăreşti, spectacole de muzică instrumentală, teatru şi balet.

"Povestea acestui an începe odată cu trecerea prin prima poartă, a iernii, care îi aduce în prim plan pe neînfricații daci și obiceiurile lor. Tot aici meșteșugarii de la Muzeul Țăranului Român ne vor arăta arta cioplitului, pielăriei, sticlăriei…De asemenea copiii vor fi încântați să se joace și să asiste la spectacole alături de Teatrul Ancuța. Magia Copilăriei va fi completată de Magician care va prezenta un show interactiv cu trucuri năstrușnice și îi va uimi pe toți cu baloanele sale pe care le va modela în cele mai deosebite forme. Când vom trece prin a doua poartă,multicoloră, a primăverii, atmosfera se va încălzi iar buna-dispoziție va fi adusă de artiștii de street entertainment Hangdrum și Barbarosa. Tot aici ne lăsăm învăluiți de magia dansului – balet, tango, vals... La cea de-a 3-a poartă, se instalează vara...care aduce cu ea momente inedite - trupa Eyedrops și statuile vivante ale actorilor de la Masca. În locul special amenajat pentru producătorii locali îi veți întalni pe sinăienii care reprezintă prin munca lor o parte din tradițiile locale. Aproape de Parcul Dimitrie Ghica, poarta toamnei face trecerea spre Sinaia Smart City. Realiatea virtuală și aplicațiile mobile ne arată cum poate fi un oraș sustenabil. Pe scena amplasată în mijlocul parcului îi vom asculta în prima seară, vineri 06 octombrie, pe Vescan, Irina Rimes, Mihail și Vunk, iar sâmbătă 07 octombrie pe Eyedrops, Alexandra Ușurelu, Alternosfera și Voltaj. Nopţile vor fi luminate în diferite locuri de «Dragonii» trupei Crispuscare  vor îmblânzi focul cu spectacole incendiare pe toată durata Festivalului. Pe cele 10 ecrane gigant amplasate pe B-dul Carol I vei vedea «Smile of Sinaia». De asemenea vor rula și imagini cu orașul, prezentat în diverse ipostaze surprinse pe parcursul celor 4 anotimpuri, 365 de zile din viata urbană", a anunţat Primăria Sinaia, într-un comunicat de presă.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.