Măsura cantinei sau izolării, aplicată în baza noii Legi privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, poate fi contestată în instanță.

 

"Cererile formulate în baza art. 16 si 17 din Legea nr.136/2020, se vor primi exclusiv în format electronic pe adresa de email dedicată: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , care va fi verificată inclusiv în zilele nelucrătoare. Cererile trimise pe alte căi vor urma circuitul si procedura de înregistrare de drept comun.

Începând cu data de 20 iulie 2020, accesul la compartimentele Arhivă curentă si Registratură se face în baza unei programări on-line la adresa de web: https://trprahova.ro/programari/.

În cazuri excepţionale, în care justiţiabilii nu au acces la internet, aceştia vor putea apela, pentru o perioadă tranzitorie, la numărul 0786381229 pentru efectuarea programărilor la compartimentele  arătate, numărul fiind disponibil în intervalul orar 09.00-11.00", au comunicat reprezentanții Judecătoriei Ploiești.

Oice persoană care se consideră vătămată într-un drept sau interes legitim printr-un act administrativ individual emis conform art. 7, art. 8 alin. 3 și art. 8 alin. 4 poate introduce acțiune la judecătoria în a cărei circumscripție domiciliază sau își are reședința ori la judecătoria în a cărei circumscripție este situat spațiul sau unitatea sanitară în care este izolată, solicitând anularea actului.

Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru, prevede legea amintită.

Joomla SEF URLs by Artio