anl locuinte blocAdministrația locală din Boldești-Scăeni a predat, către Agenția Națională pentru Locuințe, terenul pe care urmează să fie construite 24 de apartamente pentru tineri, destinate închiderii.

"Locuințe noi pentru tineri, destinate închirierii, prin programul ANL, în județul Prahova. În primă etapă vor fi construite 24 unităţi locative (10 garsoniere și 14 apartamente cu 2 camere). Împreună cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Locuinţe și domnul director Andrei Țurcanu am participat, astăzi, la predarea amplasamentului aferent investiţiei. Investiția se desfășoară in localitatea Boldești-Scăeni si beneficiază de finanțare din partea Ministerului Dezvoltării Regionale si Administrației Publice", a anunțat președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.
Proiectul prin ANL a fost demarat de autoritățile locale încă din 2015, această soluție fiind aleasă în condițiile în care administrația locală nu dispunea de suficient teren pentru tinerii care aveau dreptul la suprafețe, în vederea construirii unei locuințe. "Atribuirea de terenuri pentru tineri în vederea construirii unei locuinţe personale se face în conformitate cu prevederile Legii nr.15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, republicată.  Terenul care se atribuie trebuie să facă parte din proprietatea privată a localităţii. În prezent, oraşul nu dispune de teren aflat în proprietatea privată a localităţii care să fie pretabil construirii de locuinţe. Pentru a compensa această situaţie, Primăria a înaintat documentaţia necesară către ANL în vederea construirii unui bloc cu două tronsoane cu 24 UL, destinate închirierii de către tineri. Documentaţia a fost aprobată de către MDRT fiind inclusă pe lista privind aprobarea finanţării", anunțau, la vremea respectivă, reprezentanții Primăriei Boldești-Scăeni.

Valoarea investiției de la Boldești-Scăeni va depăși 3,5 milioane de lei, suma urmând să acopere cheltuielile pentru construirea unui bloc cu subsol, parter și patru etaje. Costurile lucrărilor tehnico-edilitare aferente investiției vor fi suportate de către Primăria Boldești-Scăeni, de la bugetul local.

Joomla SEF URLs by Artio