Lectura și știința se îmbină, vineri seară, în două evenimente care vor avea loc la Palatul Culturii din Ploiești, cu scopul de a le dezvălui oamenilor cât mai mult din valoarea timpului petrecut printre cărți și o latură mai puțin știută, distractivă, a disciplinelor exacte.

 

noaptea bibliotecilor 2019 1

Evenimentele organizate de Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" din Ploiești, pe 27 septembrie, de Noaptea Bibliotecilor Deschise, vor fi derulate, în paralele, de toate secțiile instituției, programul pregătit pentru seara de vineri incluzând sesiuni de lectură, jocuri, proiecții de film, ateliere, concerte, expoziții și o demonstrație de robotică.

noaptea bibliotecilor 2019 2

În acelaşi timp, pasionații de știință sau cei care doresc să descopere latura atractivă și fascinantă a roboticii, matematicii, chimiei, fizicii, antropologiei sau microbiologiei vor avea prilejul să o facă, tot vineri seară, tot la Palatul Culturii, în cadrul acțiunilor derulate cu prilejul Nopții Cercetătorilor Europeni. Ploieștiul se alătură, astfel, celor aproximativ 350 de orașe din Europa care vor găzdui evenimente ce își propun să dezvăluie frumusețea științelor exacte în fața a cât mai mulți oameni. În 2019, tema acțiunii este “Handle with Science” / „Tratează cu știință”, un îndemn de a folosi „mintea științifică” în fața provocărilor societății actuale – pseudoștiință, fake news, ideologii inflexibile.

"Acțiunile planificate cu acest prilej vor avea loc în Sala Coloanelor a Palatului Culturii Ploieşti şi pe treptele din  faţa Palatului, în intervalul 17.00 - 22.00.Cu acest prilej, copiii vor avea ocazia să experimenteze împreună cu oamenii de ştiinţă, să vadă ce se ascunde în spatele celor mai fascinante fenomene naturale şi să participe la multe demonstraţii de robotică într-o atmosferă din care nu vor lipsi jocurile, premiile şi surprizele.  Adulţii vor putea şi ei să pătrundă în fascinanta lume a  laboratoarelor de chimie şi de fizică, unde vor primi explicaţii ştiinţifice pentru lucruri aparent simple şi vor descoperi soluţii pentru cele mai comune probleme cotidiene. În plus, vor avea ocazia să retrăiască orele petrecute în anii de şcoală, în laboratorul de chimie, fizică sau microbiologie, experimentând interpretarea unor «substanţe magice» şi să aibă rezultate uimitoare. Ediţia aceasta se bucură şi de participarea Colegiului Naţional «Mihai Viteazul» Ploieşti (Echipa Ro2D2), a Colegiului «Spiru Haret» Ploieşti, a Centrului de Excelență IT Ploiești (CEXIT) precum și Netland Computer Ploiești, care va prezenta câteva instrumente digitale pentru educație: software-ul mozaBook (care conține simulări, animații 3D, laboratoare virtuale și jocuri educative)", au anunțat organizatorii.

La Ploiești, Noaptea Cercetătorilor Europeni este organizată de Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova alături de Institutul de Antropologie "Fr. I. Rainer" al Academiei Române, Colegiul Naţional "Nicolae Iorga" din Vălenii de Munte, Alianţa Franceză Ploieşti şi Liceul de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina.

La ambele evenimente, intrarea este liberă.

Joomla SEF URLs by Artio