Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat, joi seară, că a aflat de mirosul puternic de sulf care s-a resimțit pe parcursul zilei, în mai multe zone din Ploiești, și a cerut autorităților responsabile să identifice "urgent" cauza și vinovații.

 

Ministrul Mediului spune că a fost sesizat chiar de mama sa. "Alaltăieri și ieri, la Ploiești, mirosea a flori de tei. O minune care, însă, a ținut doar două zile, pentru că, astăzi, în jurul prânzului, brusc, a apărut miros de sulf. Prima care m-a sunat, ca de obicei, a fost mama. Au urmat nenumărate alte mesaje", a scris Grațiela Gavrilescu pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a anunțat că le-a dat dispoziție "Agenției pentru Protecția Mediului Prahova și Gărzii Naționale de Mediu să își intre în atribuții și să identifice cauza și vinovații, urgent. Creșterea valorilor SO2 a fost vizibilă și pe www.calitateaer.ro, la două dintre cele 6 stații de monitorizare, toate în stare de funcționare, din Prahova: nr. 5 și nr. 6".

Gavrilescu a mai anunțat că va posta zilnic, pe pagina sa de Facebook, "imagini relevante pentru starea de funcționare a stațiilor de monitorizare și calitatea aerului din Ploiești. Cred că, în acest fel, informațiile vor putea ajunge mai ușor la dumneavoastră"!

Ieri dimineață, deși la stațiile de monitorizare nu se înregistrau creșteri ale valorilor, pentru SO2, în multe zone din Ploiești se resimțea un miros puternic de sulf (VEZI DETALII). Potrivit graficului publicat de ministrul Mediului, valori mari au început să fie înregistrate abia în jurul prânzului.

Joomla SEF URLs by Artio