Autorităţile din Prahova sunt în alertă, temându-se de un posibil focar de pestă porcină africană, după ce un porc mistreţ a fost găsit mort, în comuna Gornet. Totuşi, inspectorii DSV spun că e posibil ca animalul sălbatic să fi murit după ce a mâncat otravă pusă de fermieri pentru protejarea culturilor agricole. Ar fi varianta optimistă, spun autorităţile, care amintesc că, dacă se confirmă că e vorba de pestă porcină, vor fi luate măsuri drastice.

 

Animalul a fost descoperit miercuri, de un localnic, într-o râpă. Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare s-au deplasat la faţa locului şi au recoltat probe de la mistreţul mort, trimise la laboratorul de la Bucureşti pentru analize.

Primele indicii duc spre ipoteza unei morţi prin otrăvire, în contextul în care localnicii din Gornet s-au plâns în mai multe rânduri că au avut culturile agricole afectate de animalele sălbatice, inspectorii DSV bănuind că e posibil ca unul dintre agricultori să fi încercat să otrăvească mistreţii pentru a-şi proteja recolta.

Joomla SEF URLs by Artio