Numărul cazurilor de rujeolă din Prahova a ajuns la șase. Unde a apărut boala

Category: Știri locale Created: Tuesday, 13 June 2017 13:10

Cele mai noi rapoarte privind epidemia de rujeolă indică deja șase cazuri confirmate în județul Prahova.

 

Ultimul caz a apărut săptămâna trecută, iar din restul de cinci, numai unul a fost confirmat prin septembrie 2016, restul datând din perioada 28 aprilie - 19 mai, astfel:

- 28 aprilie 2017: o persoană de 28 de ani, nevaccinată, din municipiul Ploiești
- 12 mai 2017: o persoană de 48 de ani, nevaccinată, din Boldești-Scăeni
- 12 mai 2017: un copil de 8 ani, vaccinat ca și contact, din Ploiești
- 19 mai 2017: un copil de 3 ani din Ploiești, care fusese vaccinat conform schemei naționale de imunizare
Cazul confirmat în septembrie 2016 este un bebeluș de 9 luni, din Ploiești, care nu fusese vaccinat, având în vedere că imunizarea ROR se face, conform schemei naționale, abia la vârsta de un an.
Direcția de Sănătate Publică Prahova, conform metodologiei Institutului Național de Sănătate Publică, a acționat, în cazurile amintite, pentru identificarea contacților receptivi, vaccinarea contacți identificați și a realizat triajul epidemiologic în colectivitate.
Potrivit DSP, săptămâna trecută, în stocul la nivel de județ se aflau doar 1.698 de doze de vaccin ROR, în condițiile în care necesarul lunar este de 900 de doze, iar pentru recuperarea restanțierilor din Prahova ar fi nevoie de 9.000 de doze.
Conform ultimelor raportări de la nivel central, în țară au fost confirmate, până la 9 iunie, 6.743 de cazuri, din care 30 de decese.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.