Știri locale

Știri locale

Intervenţie dificilă pentru pompierii prahoveni la o casă din satul Ploieştiori cuprinsă de flăcări! Incendiul se manifestă generalizat la o casă şi există riscul să se răspândească şi la imobilele învecinate, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, care au trimis mai multe echipaje la faţa locului.

Apelul la numărul de urgenţă 112 a venit sâmbătă, în jurul orei 11.00. ISU a trimis patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Un bărbat a necesitat îngrijiri, după un atac de panică.

Reprezentanţii ISU au mai precizat că există un risc crescut de propagare a incendiului la locuinţele învecinate, mai ales că distanţa dintre acestea este relativ mică.

UPDATE: Incendiul s-a întins şi la o a doua locuinţă, au anunţat reprezentanţii ISU Prahova. El a fost în cele din urmă lichidat în jurulorei 12.00, după ce apucase să afecteze o cele două imobile pe o suprafaţă totală de 400 de metri pătraţi. Proprietarul uneia dintre locuințe a suferit arsuri de gradul 2 pe mâini și faţă şi a fost transportat la spital, au mai anunţat reprezentanţii ISU Prahova.

Știri locale

Intervenţie dificilă, sâmbătă după-amiază, pentru pompierii prahoveni, chemaţi să lichideze un incendiu puternic care a izbucnit la un depozit de mase plastice din localitatea Pleaşa, comuna Bucov, la câţiva kilometri de Ploieşti! Este pentru a doua oară în cinci luni când respectivul centru este cuprins de flăcări.

Primul apel la numpărul de urgenţă 112 a venit în jurul orei 16.00, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a trimis iniţial şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, foarte rapid numărul fiind suplimentat până la nouă. Flăcările erau extrem de puternice şi afectaseră circa 500 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum negru şi gros.

Pompierii prahoveni s-au chinuit mai bine de o oră să stingă incendiul, anunţând că acesta a fost lichidat undeva în jurul orei 17.30. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incendiu, în condiţiile în care angajaţii centrului de mase plastice aveau liber, aici fiind prezent doar un paznic. Pompierii urmează să determina cauza acestui incendiu.

Este pentru a doua oară în mai puţin de jumătate de an când acest depozit este cuprins de flăcări, amintesc reprezentanţii ISU Prahova, după ce aceştia mai fuseseră chemaţi să lichideze unul la mijlocul lunii mai.

Știri locale

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova efectuează, sâmbătă dimineaţă, trei percheziții la domiciliile unor persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu țigări. Descinderile sunt efectuate in Ploiești, iar în urma lor patru persoane urmează să fie aduse la audieri, au precizat reprezentanţii IJP Prahova. Din cercetări a reieșit că, din anul 2017 și până în prezent, persoanele bănuite în cauză s-ar fi aprovizionat cu țigări provenite din spațiul extracomunitar, fără a deține documente legale. Ulterior, le-ar fi distribuit și comercializat în diverse localități, susţine Poliţia Prahova. Pachetele de țigări ar avea aplicate banderole fiscale de marcaj, emise de autoritățile din Ucraina și Moldova. Patru persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale, au mai specificat reprezentanţii instituţiei, care au precizat că la acțiune participă și jandarmi.
Știri locale

Consiliul Local Ploieşti a dezbătut, în şedinţa extraordinară de vineri, un proiect de hotărâre privind amenajarea unei noi clădiri administrative la Administraţia Parcului Memorial "Constantin Stere", care să deservească grădina zoologică de aici. Noul imobil va avea o suprafaţă totală de aproape 250 de metri pătraţi şi va cuprinde inclusiv o sală educaţională.

Investiţia este estimată la aproape 530.000 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a puţin peste 113.000 de euro, în condiţiile în care terenul este deja asigurat. Din această sumă, construcţia propriu-zisă va fi de 494.000 de lei, iar restul va acoperi servicii precum dirigenţia de şantier, proiectarea şi asistenţa tehnică.

Noul imobil va fi ridicat la grădina zoologică de la Bucov, va avea doar parter, o suprafaţă utilă de aproape 210 metri pătraţi şi va cuprinde o bucătărie mare, de 44 de metri pătraţi, un birou, depozite pentru alimente şi pentru materiale şi unelte, grupuri sanitare, dar şi spaţii pentru arhivă, materiale didactice şi o sală educaţională de 55 de metri pătraţi, în care se vor putea ţine prezentări sau lecţii deschise pentru clasele de elevi care vor veni pe viitor în vizită la grădina zoologică.

Știri locale

Vechimea parcului auto al operatorului de transport public din Ploieşti a ajuns să-şi spună cuvântul în trafic. Dincolo de condiţiile din interior care lasă de dorit, de uzură, dificultatea găsirii pieselor de schimb şi consumurile mari de combustibil, adevărata imagine a vechimii s-a văzut vineri, când un autobuz ICARUS cu burduf... s-a rupt în două, la propriu.

Rămas printre cele mai vechi mijloacve de transport ale TCE Ploieşti încă aflate în exploatare, autobuzul ICARUS era folosit pe traseul 5, care leagă Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti de cartierul Mihai Bravu. La un moment dat, în trafic, ceva a cedat, iar partea din spate a autobuzului articulat s-a izbit de asfalt. Din fericire, potrivit primelor informaţii, niciun călător nu a fost rănit.

Incidentul s-a produs între stațiile Neajlov și Tanin, pe sensul de mers spre Spitalul Județean, informează ziarulincomod.ro. Vehiculul a rămas pe şosea, călătorii au fost coborâţi în siguranţă din autobuz şi preluaţi de un alt mijloc de transport, iar la faţa locului au ajuns echipele de reparaţii ale TCE, mai notează sursa citată.

Știri locale

Aproape 20 de acțiuni de amploare vor avea loc, începând din 13 octombrie, în mai multe localități din țară, pentru a marca, prima dată în România, Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Municipiul  Ploiești și orașul Sinaia sunt așezările din Prahova care s-au alăturat acestei campanii.

Read more: Ploiești și Sinaia participă la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Stațiunea...
Știri locale

Un program de evaluare şi consiliere început în 2017 în Ploieşti, de Asociaţia Medicover, a arătat, la un an de la lansare, că aproape unul din trei copii din municipiu prezintă riscul de a dezvolta diabetul zaharat de tip 2, în special din cauza ritmului de viaţă şi a alimentaţiei nesănătoase. La aceste testări au luat parte peste 1.000 de copii de clasa a V-a, din majoritatea şcolilor ploieştene. Ca răspuns la rezultatele alarmante, primarul municipiului, Adrian Dobre, a promis implementarea unor proiecte care să promoveze un stil de viaţă sănătos.

"Asociatia Medicover a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele programului înCerc lansat în septembrie 2017 în municipiul Ploiești. În cadrul programului, au fost evaluați 84% dintre copiii (1.343 de copii) de clasa a V-a din Ploiești, 30% dintre ei (405 copii) fiind identificați cu risc de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2. Pentru a veni în sprijinul copiilor, părinților, cadrelor didactice și inițiatorilor acestui program, am în vedere implementarea de către municipalitate a mai multor proiecte prin care elevii să conștientizeze importanța meselor sănătoase și a sportului pentru un stil de viață sănătos", a afirmat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Prin evaluarea gratuită non-invazivă a elevilor claselor a V-a (10-11 ani) din unitățile de învățământ care au aderat, la Programul „ȋnCerc”, în anul școlar 2017-2018, au fost stabilite următoarele:
 Au fost evaluați 84% dintre copiii de clasa a V-a din Ploiești (1.343 copii din cei 1.598);
 30,16% din cei 1.343 de copii evaluați au fost identificați cu risc de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 (405 copii);
 Printre elevii examinați s-au regăsit 186 (13,9%) supraponderali și respectiv 278 (20,7%) copii cu obezitate de diferite grade;
 S-a constatat tensiune arterială crescută la momentul analizei la 353 (26,3%) dintre elevii evaluați;
 Testul de capacitate fizică a fost demarat pentru 1.269 de elevi. S-a constatat capacitate fizică suficientă la 291 (22,9%) de elevi, slabă la 530 (42,1%) și foarte slabă la 129 (10,1%). Întreruperea testului de capacitate fizică a fost necesară în 161 de cazuri (12,6%).

Știri locale

O femeie în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost rănită şi a necesitat îngrijiri medicale şi transport de urgenţă la spital, după ce a fost implicată într-un accident rutier mai rar întâlnit. Potrivit informaţiilor transmise de Poliţia Prahova, aceasta a fost rănită în urma unei coliziuni dintre un autoturism şi un excavator.

Accidentul s-a petrecut luni, în jurul orei 14.20, pe strada Buda, situată în zona de nord-vest a municipiului, la ieşirea din Ploieşti spre Centura de Vest, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova. Femeia rănită a fost transportată de urgenţă la spital.

Din primele informaţii, se pare că persoana care manevra excavatorul ar fi făcut o manevră fără să se asigure, lovind autoturismul care circula regulamentar.

Știri locale

Un cititor a trimis, pe adresa redacției, pozele realizate sâmbătă, în cartierul Malu Roșu, unde, deși începuse votarea în cadrul referendumului pentru revizuirea Constituției, pe gardul bisericii de lemn încă existe un banner care le sugera alegătorilor cum să voteze.

Read more: Materiale de propapagadă încă afișate în locuri publice, în prima zi de vot
Știri locale

Un mesaj postat de o ploieșteancă, miercuri seară, pe o rețea de socializare, se răspândește rapid pe Facebook. Femeia atrage atenția asupra unui bărbat care ar urmări femei și copii, prin parcurile din municipiu.

Read more: O mămică din Ploiești dă alerta pe Facebook: "Acest individ urmărește femei și copii prin parcuri....
Știri locale

Muzeul Județean de Științele Naturii se alătură, și în 2018, pentru a doua oară consecutiv, proiectului "Noaptea Cercetătorilor Europeni", și vine în întâmpinarea prahovenilor pasionați de știință cu o serie de activități inedite planificate să aibă loc vineri seară.
Read more: Noaptea Cercetătorilor Europeni: Ateliere științifice pe teme inedite, vineri seară, la Palatul...