Știri locale

Știri locale

Celebrată, de câțiva ani încoace, prin evenimente de amploare, de obicei pe durata unui weekend întreg, în 2019, la Ploiești, Ziua Copilului va însemna o paradă în centrul orașului și câteva spectacole organizate tocmai la Parcul Municipal Vest.

Read more: Ziua Copilului, compromisă de bugetul sărac al municipiului. Ce program au încropit autoritățile...
Știri locale

În contextul alegerilor parlamentare și referendumului derulate pe 26 mai, Asociația "Prahova în Acțiune" a apelat la sprijinul voluntarilor pentru a observa cum se derulează procesul electoral în cât mai multe secții de vot din Ploiești. Experimentul s-a încheiat cu un număr mare de persoane care s-au alăturat demersului, devenind observatori din partea organizației, și care au semnalat numeroase nereguli apărute în secții.

Reprezentanții asociației care și-a făcut deja un renume în Prahova, prin implicarea în campaniile sociale, anti-poluare, dar și în cazul apariției unor nereguli administrative, au anunțat bilanțul acțiunii derulate cu prilejul alegerilor de duminică.

"Ca urmare a implicării voluntare a ploieştenilor alături de noi în procesul electoral, organizația Prahova în Acțiune a constatat unele probleme de organizare a alegerilor din 26 mai 2019, sens în care vom sesiza Biroul Electoral Judeţean şi Primăria Ploieşti, pentru rezolvarea acestora:

- unele secţii de votare au fost organizate la etajul unităţilor şcolare, astfel încât bătrânii, femeile însărcinate şi persoanele cu dizabilităţi care nu îndeplinesc condițiile pentru a solicita urna mobilă au avut dificultăţi în exercitarea dreptului la vot;

- unele secţii de votare au fost grupate câte 3 în aceeaşi sală, fără ventilaţie sau semne şi indicatoare clare, creându-se permanent zgomot şi o stare de agitaţie şi nervozitate, care au afectat atât votanţii, cât şi membrii comisiilor, încă din timpul dimineții;

- unele secţii de votare au fost organizate pe holurile unităţilor de învăţământ sau ale unor sedii de firme (Electrica, APA Nova?!?), spaţiul fiind extrem de îngust, fără ventilaţie şi fără lumină naturală adecvată;

- multe secţii de votare au fost organizate în spaţii foarte mici în care, dacă intrau simultan doi votanţi, se facea aglomeraţie, iar membrii comisiilor erau nevoiţi sa stea lipiţi unul de celălalt;

- în jumătate din secțiile de votare vizitate, observatorii nu aveau birou sau o masă, ci doar un scaun într-un colţ al camerei, dosit sau printre diverse lucruri depozitate de-a valma", au exemplificat aceștia.

Un caz aparte a fost înregistrat "la secţiile de votare organizate în sediul/depoul R.A.T.P., unde au fost amplasate 3 secţii în aceeaşi sală, fără ventilaţie, într-o cladire amintind de bombardamentul american din 1944, într-o hărmălaie de nedescris, situaţia fiind salvată de jandarmii care organizau oamenii la coadă pe hol şi de membrii comisiilor care preluau votanţii în «fierbător», cu un calm care ne-a facut să gândim că îşi administrau reciproc calmante", au mai spus aceștia.

Conducerea asociației a anunțat că va trimise observatori, în secții, și la Alegerile Prezidențiale.

Știri locale

Consumatorii de pe două străzi din sudul municipiului vor rămâne, miercuri dimineață, pentru scurtă vreme, fără alimentare cu apă potabilă, din cauza unor lucrări derulate de Apa Nova Ploiești.

Read more: Lucrări în zona de sud a Ploieștiului. Apa Nova oprește furnizarea apei potabile pentru mai mulți...
Știri locale

Alertă la Baba Ana, luni seară, după ce papucii unui bărbat au fost găsiți în albia râului Ialomița. Pompierii au intervenit de urgență, cu echipaje de specialitate, dar, până acum, căutările au fost în zadar.

Read more: Bărbatul dispărut în râul Ialomița, la Baba Ana, a fost găsit decedat (update)
Știri locale

Biroul Electoral Central a fost sesizat, sâmbătă, de președinții a două secții de votare, una din Ploiești și alta din Târgșorul Nou, cu privire la sutele de solicitări pentru urna specială formulate de deținuții și deținutele din penitenciarele aflate în localităţile amintite.

Read more: Peste 600 de deținuți încarcerați în penitenciarele din Prahova au cerut să voteze la scrutinul de...