Știri locale

Știri locale

Două cazuri grave, înregistrate în decurs de câteva zile, la copii înscriși la aceeași grădiniță  din Sinaia, i-a băgat în sperieți pe părinți. Un băiețel a murit de meningită pneumococică, o formă rară și agresivă a bolii.

Read more: Părinții din Sinaia se tem să-și mai trimită copiii la grădiniță. Un băiețel a murit de meningită...
Știri locale

Apa Nova Ploiești a anunțat că miercuri, pe 17 octombrie, va opri alimentarea cu apă pentru ploieștenii care locuiesc în cartierul Mitică Apostol, în contextul efectuării unor lucrări în rețea.

Read more: Fără apă potabilă, miercuri, pentru ploieștenii care locuiesc în cartierul Mitică Apostol
Știri locale

Apa Nova Ploiești informează consumatorii de apă potabilă din cartierele Sud, Bariera București, Mimiu și Petrolului că, la noapte, apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută în zonele amintite.

Read more: Anunțul Apa Nova Ploiești, pentru locuitorii din sudul municipiului. Presiune scăzută în rețea, în...
Știri locale

Accident teribil, duminică dimineaţă, pe Drumul Naţional 1, în Prahova, pe raza oraşului Comarnic! O femeie care se angajase în traversarea drumului a fost lovită nu de una, ci de două autoturisme. Victima a fost transportată de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţă, pe DN1, în jurul orei 7.20, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova. Din primele cercetări, se pare că femeia traversa strada pe trecerea de pietoni, ea fiind acroşată de o maşină care nu a oprit la timp şi proiectată pe banda opusă, unde a fost lovită şi de o a doua maşină.

Victima are 66 de ani şi a fost transportată de urgenţă la spital. În urma acestui accident, traficul rutier a fost blocat minute bune în zonă. Poliţia continuă cercetările.

Știri locale

Patru maşini au fost avariate serios, iar o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, după un accident rutier produs în noaptea de sâmbătă spre duminică pe Şoseaua Vestului din Ploieşti, în dreptul fostului cinematograf Modern. Din primele informaţii, se pare că în acest accident ar fi fost implicat fiul lui Leonard Doroftei, care ar fi acroşat un alt autoturism.

Reprezentanţii Poliţei Prahova au precizat că accidentul s-a produs din cauza nepăstrării distanţei faţă de maşina din faţă. O limuzină Mercedes a acroşat un Logan care oprise pentru a acorda prioritate pietonilor. În urma coliziunii, cele două maşini au ricoşat şi au lovit alte două autoturisme care erau parcate pe marginea drumului.

Potrivit observatorulph.ro, limuzina era condusă de fiul cel mare al fostului campion mondial la box Leonard Doroftei. Martorii au povestit că acesta conducea cu viteză mare pe Şoseaua Vestului şi nu a mai reuşit să oprească la timp, lovind puternic Loganul din faţă. În urma coliziunii, o persoană din Dacie a fost lovită şi a fost transportată de urgenţă la spital. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și împrejurările în care s-a produs accidentul.

Știri locale

Intervenţie dificilă pentru pompierii prahoveni la o casă din satul Ploieştiori cuprinsă de flăcări! Incendiul se manifestă generalizat la o casă şi există riscul să se răspândească şi la imobilele învecinate, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, care au trimis mai multe echipaje la faţa locului.

Apelul la numărul de urgenţă 112 a venit sâmbătă, în jurul orei 11.00. ISU a trimis patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Un bărbat a necesitat îngrijiri, după un atac de panică.

Reprezentanţii ISU au mai precizat că există un risc crescut de propagare a incendiului la locuinţele învecinate, mai ales că distanţa dintre acestea este relativ mică.

UPDATE: Incendiul s-a întins şi la o a doua locuinţă, au anunţat reprezentanţii ISU Prahova. El a fost în cele din urmă lichidat în jurulorei 12.00, după ce apucase să afecteze o cele două imobile pe o suprafaţă totală de 400 de metri pătraţi. Proprietarul uneia dintre locuințe a suferit arsuri de gradul 2 pe mâini și faţă şi a fost transportat la spital, au mai anunţat reprezentanţii ISU Prahova.

Știri locale

Intervenţie dificilă, sâmbătă după-amiază, pentru pompierii prahoveni, chemaţi să lichideze un incendiu puternic care a izbucnit la un depozit de mase plastice din localitatea Pleaşa, comuna Bucov, la câţiva kilometri de Ploieşti! Este pentru a doua oară în cinci luni când respectivul centru este cuprins de flăcări.

Primul apel la numpărul de urgenţă 112 a venit în jurul orei 16.00, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a trimis iniţial şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, foarte rapid numărul fiind suplimentat până la nouă. Flăcările erau extrem de puternice şi afectaseră circa 500 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum negru şi gros.

Pompierii prahoveni s-au chinuit mai bine de o oră să stingă incendiul, anunţând că acesta a fost lichidat undeva în jurul orei 17.30. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incendiu, în condiţiile în care angajaţii centrului de mase plastice aveau liber, aici fiind prezent doar un paznic. Pompierii urmează să determina cauza acestui incendiu.

Este pentru a doua oară în mai puţin de jumătate de an când acest depozit este cuprins de flăcări, amintesc reprezentanţii ISU Prahova, după ce aceştia mai fuseseră chemaţi să lichideze unul la mijlocul lunii mai.

Știri locale

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova efectuează, sâmbătă dimineaţă, trei percheziții la domiciliile unor persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu țigări. Descinderile sunt efectuate in Ploiești, iar în urma lor patru persoane urmează să fie aduse la audieri, au precizat reprezentanţii IJP Prahova. Din cercetări a reieșit că, din anul 2017 și până în prezent, persoanele bănuite în cauză s-ar fi aprovizionat cu țigări provenite din spațiul extracomunitar, fără a deține documente legale. Ulterior, le-ar fi distribuit și comercializat în diverse localități, susţine Poliţia Prahova. Pachetele de țigări ar avea aplicate banderole fiscale de marcaj, emise de autoritățile din Ucraina și Moldova. Patru persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale, au mai specificat reprezentanţii instituţiei, care au precizat că la acțiune participă și jandarmi.
Știri locale

Consiliul Local Ploieşti a dezbătut, în şedinţa extraordinară de vineri, un proiect de hotărâre privind amenajarea unei noi clădiri administrative la Administraţia Parcului Memorial "Constantin Stere", care să deservească grădina zoologică de aici. Noul imobil va avea o suprafaţă totală de aproape 250 de metri pătraţi şi va cuprinde inclusiv o sală educaţională.

Investiţia este estimată la aproape 530.000 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a puţin peste 113.000 de euro, în condiţiile în care terenul este deja asigurat. Din această sumă, construcţia propriu-zisă va fi de 494.000 de lei, iar restul va acoperi servicii precum dirigenţia de şantier, proiectarea şi asistenţa tehnică.

Noul imobil va fi ridicat la grădina zoologică de la Bucov, va avea doar parter, o suprafaţă utilă de aproape 210 metri pătraţi şi va cuprinde o bucătărie mare, de 44 de metri pătraţi, un birou, depozite pentru alimente şi pentru materiale şi unelte, grupuri sanitare, dar şi spaţii pentru arhivă, materiale didactice şi o sală educaţională de 55 de metri pătraţi, în care se vor putea ţine prezentări sau lecţii deschise pentru clasele de elevi care vor veni pe viitor în vizită la grădina zoologică.

Știri locale

Vechimea parcului auto al operatorului de transport public din Ploieşti a ajuns să-şi spună cuvântul în trafic. Dincolo de condiţiile din interior care lasă de dorit, de uzură, dificultatea găsirii pieselor de schimb şi consumurile mari de combustibil, adevărata imagine a vechimii s-a văzut vineri, când un autobuz ICARUS cu burduf... s-a rupt în două, la propriu.

Rămas printre cele mai vechi mijloacve de transport ale TCE Ploieşti încă aflate în exploatare, autobuzul ICARUS era folosit pe traseul 5, care leagă Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti de cartierul Mihai Bravu. La un moment dat, în trafic, ceva a cedat, iar partea din spate a autobuzului articulat s-a izbit de asfalt. Din fericire, potrivit primelor informaţii, niciun călător nu a fost rănit.

Incidentul s-a produs între stațiile Neajlov și Tanin, pe sensul de mers spre Spitalul Județean, informează ziarulincomod.ro. Vehiculul a rămas pe şosea, călătorii au fost coborâţi în siguranţă din autobuz şi preluaţi de un alt mijloc de transport, iar la faţa locului au ajuns echipele de reparaţii ale TCE, mai notează sursa citată.