Știri locale

Știri locale

toporLa data de 27.03.2012, poliţiştii din Ariceştii Rahtivani au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul ca B. Dumitru a aruncat cu un topor într-un autoturism, distrugându-i capota.

Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar, în urma primelor verificări, au stabilit că A. Valentin şi P. Marian, angajaţi ai societătii care deţine autoturismul cu capota distrusă, i-au înmanat lui B. Dumitru

o instiintare de plata pentru serviciile prestate de catre societatea, moment in care acesta s-a enervat si a iesit din curte cu un topor pe care l-a aruncat catre autoturismul respectiv, lovind si distrugand capota autovehiculului.

B. Dumitru a fost condus la sediul Postului de Politie Aricestii Rahtivani pentru cercetari, intocmindu-i-se dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de distrugere si port fara drept de arma alba in loc public.

Știri locale

Parfumuri-confiscateÎn urma misiunilor specifice executate în data de 26 martie a.c. în municipiul Ploieşti, un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab”, a surprins pe T.V. de 23 ani din Bucureşti, în timp ce oferea spre vânzare persoanelor care tranzitau zona Halelor Centrale din municipiului Ploieşti, mai multe sticluţe cu parfum cu numele unor cunoscuţi producători de profil, prezentându-le ca fiind produse de origine.

Întrebat cu privire la provenienţa parfumurilor, acesta a declarat că a achiziţionat respectivele produse din Complexul Comercial Europa Bucureşti.

Celui în cauză i-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, faptă prevăzută şi sancţionată de art.90 alin.1 lit.b din Legea nr. 84 din 15.04.1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Dosarul cu documentele întocmite urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.


Știri locale

otel-betonLa data de 26.03.2012, ora 19.30, Dispeceratul Poliţiei Municipiului Ploieşti a fost sesizat prin S.N.U.A.U. « 112 » de către C. Marin din Ploieşti, cu privire la faptul ca persoane necunoscute sparg o placă din beton amplasată sub podul rutier de pe strada Ştrandului.

În baza celor sesizate, la faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secţiei 1 Poliţie, care i-au surprins în flagrant pe V. Gheorghe, de 26 ani şi P. Napoleon, de 36 ani, ambii din Ploieşti, care spărgeau cu un baros şi o rangă o placă din beton, pentru a sustrage fierul beton rezultat. Ei intenţionau să comercializeze materialul feros astfel obţinut la un centru de colectare a materialelor reciclabile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secţiei nr. 1 Ploieşti.

Știri locale

amenda-politieÎn cursul săptămânii trecute, poliţiştii ploieşteni au continuat activităţile de  prevenire şi combatere a cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi.
Un alt aspect urmărit a fost depistarea şi sancţionarea conducătorilor atelajelor hipo care circulă pe străzile din municipiu, unde circulaţia este interzisă pentru astfel de vehicule.

În urma celor 4 acţiuni desfăşurate au fost obţinute următoarele rezultate:

- sancţiuni aplicate pentru cerşetorie = 40

- sancţiuni aplicate căruţaşilor = 7

- sancţiuni aplicate pentru practicarea prostituţiei = 7

- sancţiuni aplicate comercianţilor ambulanţí = 26

- total sancţiuni aplicate = 213, în valoare de 46.815 lei, totodată fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 7.830  lei.

Știri locale

pumn_1În ziua de 25.03.2012, Dispeceratul Poliţiei Municipiului Ploieşti a fost sesizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cu privire la faptul că la această unitate s-a prezentat un bărbat care prezinta urme de violenţă, şi care a declarat că acestea provin dintr-o altercaţie.

Echipa operativă care a efectuat primele cercetări a stabilit că în jurul orei 12.30, în timp ce se deplasau pe strada C.D. Gherea din Ploieşti, S. Ion şi D. Gheorghe s-au întâlnit cu Z. George, între aceştia având loc o discuţie contradictorie pe fondul unei datorii băneşti mai vechi.

La un moment dat, Z. George l-a lovit cu pumnul în faţă pe S. Ion, ulterior cei trei lovindu-se reciproc.

După incident, toate persoanele implicate au plecat de la faţa locului, iar în jurul orei 14.30 S. Ion s-a deplasat la spital pentru a primi îngrijiri medicale, nerămânând internat.

Știri locale

pistolPoliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Câmpina l-au depistat pe B. Dumitru din municipiu, care deţinea ilegal la domiciliu un pistol cu aer comprimat calibru 4,5mm.

Acesta a declarat că nu a avut cunoştinţă că deţinerea unei astfel de arme este supusă autorizării.

Arma a fost ridicată în vederea cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “deţinere sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”.

Știri locale

catuse3La data de 23.03.2012, o patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Valea Călugărească a depistat pe un teren viran din satul Moara Nouă, patru tineri care distrugeau prin incendiere izolaţia din material plastic a mai multor bucaţi de cabluri electrice.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că tinerii au pătruns în noaptea de 22/23.03.2012 în incinta unei societăţi comerciale din zonă, de unde au sustras cablurile electrice de alimentare ale unei instalaţii, pe care le-au transportat pe câmp pentru a le arde învelişul protector.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei este de aproximativ 125.000 lei. Cei patru suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, instanţa de judecată dispunând măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 29 de zile.
Știri locale

politia-echipaj-autoO patrulă mixtă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti l-a depistat pe A. Bogdan, care conducea pe strada Mărăşeşti un autoturism înmatriculat în alt stat.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul figura ca fiind furat din Grecia, din anul 2010, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare erau atribuite unui autoturism înmatriculat în Spania.

Autoturismul a fost ridicat în vederea cercetărilor, verificările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmariculare.

Știri locale

clocksRomânia trece, duminică, la ora oficială de vară, ora Europei Orientale. Ceasurile se dau înainte, ora 03.00 devenind ora 04.00. Prin această trecere, orarul de vară din România este corelat cu cel practicat în țările membre ale Uniunii Europene și se aplică pentru perioada cuprinsă între ultima duminică a lunii martie și ultima duminică a lunii octombrie.
Știri locale

bani-leiPoliţiştii din Ploieşti, Valea Călugărească, Ceptura, Câmpina, Buşteni, Breaza, Plopeni şi Măgurele au aplicat ieri 104 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 30 000 lei
  1. Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Compartimentul ”Furturi din buzunare şi genţi” împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Criminalistic au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare şi genţi pe mijloacele de transport în comun, respectiv traseele 30, 35, 101 de pe raza Municipiului Ploieşti.
Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Valea Călugărească au acţionat în zonele frecventate de persoane care practiă prostituţia. Astfel în Bucov, în zona D.N. 1 B, la intersecţia cu drumul comunal Chiţorani şi la intersectia cu drumul ce asigura accesul în Parcul “Constantin Stere” au fost depistate patru tinere care practicau prostituţia. Acestea au fost sancţionate contravenţional.
  1. Activităţi similare au desfăşurat şi polişţiştii din Ceptura. Aceştia au acţionat pe raza comunei Tomşani, în parcările de pe D.E. 577. Au fost depistate  B. Elena, S. Lexandra, S. Cristina şi N. Mariana, care racolau bărbaţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu acestea contra unor sume de bani. Cele patru au fost sancţionate contravenţional
În noaptea de 20/21.03.2012, lucrători din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat un control pentru prevenirea şi combaterea încălcărilor prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 1010/2004. A fost vizat modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către agenţii de pază care îşi desfăşoară activitatea la societăţile comerciale din cadrul Parcului Industrial Ploieşti.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în cooperare cu cei ai Poliţiei Municipiului Câmpina şi Serviciului de Intervenţie Rapidă au desfăşurat o razie în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor cu violenţă în localurile publice, prevenirii şi combaterii furturilor de autovehicule şi altor infracţiuni sau fapte antisociale stradale . Pentru derularea în bune condiţii a activităţilor au fost instituite patru filtre pe principalele artere rutiere de acces în municipiu concomitent cu descinderi în localurile de alimentaţie publică.
  1. Poliţiştii din Buşteni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului. Astfel, au fost vizate unităţilor poştale ca deţinători de valori.
Compartimentul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Breaza a organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Totodată, oamenii legii au avut în vizor şi paza bunurilor şi valorilor monetare, comercializarea de băuturi alcoolice neautorizate, comerţul stradal neautorizat şi comerţul cu materiale feroase si neferoase.
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.8 Măgurele au organizat şi executat o acţiune de tip integrat în comunele Măgurele şi Bălţeşti pentru prevenirea şi combaterea transportului illegal de material lemons.
Poliţiştii oraşului Plopeni au avut în vizor disciplinizarea conducătorilor auto si depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.Știri locale

alcooltestUn bărbat din comuna Gura Vitioarei  a fost reţinut ieri sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat în circulaţie şi refuzul conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În jurul orei 19.40, o patrulă auto din cadrul Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Vălenii de Munte a efectuat semnal regulamentar de oprire unui motociclu care circula pe D.C. 42 şi al cărui conducător nu era echipat corespunzător.
Motociclistul nu a oprit, poliţiştii pornind în urmărirea lui, şi reuşind să-l oprească după aproximativ 2 km.
După ce a coborât de pe motociclu, conducătorul acestuia a încercat să fugă, a fost somat să se oprească, şi imobilizat, iar ulterior încătuşat de către agenţii de poliţie.
Acesta a adresat injurii şi alte jigniri celor doi agenţi de poliţie şi l-a ameninţat cu moartea în repetate rânduri unul dintre ei.
Motociclistul emana halenă alcoolică, însă a refuzat, continuând să-i ameninţe pe poliţişti.
Din verificări a rezultat că motocicleta nu era înmatriculată în circulaţie, iar bărbatul recalcitrant nu poseda permis de conducere .
Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte a dispus reţinerea  lui D. Nicolae sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat în circulaţie şi refuzul conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cursul acestei zile, învinuitul urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Joomla SEF URLs by Artio