Știri locale

Știri locale

deeeAsociaţia Română pentru Reciclare RoRec, alături de Primăria Slănic, cu sprijinul partenerului Philips, organizează, în data de 28 aprilie, o nouă acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Sâmbătă, 28 aprilie 2012, cetățenii pot depune aparatura electronică și electrocasnică veche sau uzată la punctele provizorii de colectare, deschise între orele 09.30 – 16.30, ce vor fi amplasate dupa cum urmează:

Slănic:

-în faţa Primăriei

-Cartier Groşani – intersecţia străzilor I.L. Caragiale cu Crişan

-Cartier Prăjani – la Grădiniţă

Vărbilău:

Vărbilău – la Căminul Cultural

Livadea - la Căminul Cultural

Coţofeneşti – la Şcoală

Ştefeşti:

-la Căminul Cultural

Aluniş:

Aluniş – la Căminul Cultural

Ostrov - la Şcoală

Bertea:

-la Căminul Cultural

Locuitorii care doresc să renunțe la echipamentele grele ori voluminoase, beneficiază de preluarea gratuită de la domiciliu. Pentru detalii suplimentare sau programări pentru un astfel de transport gratuit, cetățenii pot suna, până vineri, 27 aprilie, între orele 09.00 – 18.00 și sâmbătă, 28 aprilie, 09.00-15.00, la numerele de de telefon 0769.292.795, 0722.249.879 sau 0751.302.115.


Știri locale

mobilÎn seara zilei de 23.04.2012, ora 21,03, poliţiştii din Băicoi au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către V. Florina, din comuna Cocorăştii Mislii, despre faptul ca vecina sa, a patruns fara drept în locuinţa sa şi i-a deteriorat uşa de acces în locuinţă.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că între reclamantă şi  vecina sa exista o stare conflictuală mai veche, iar în seara respectivă vecina reclamantei a pătruns fără drept în curtea şi locuinţa acesteia, iar, când reclamanta a apelat de pe telefonul mobil personal poliţia, vecina sa i-a luat telefonul mobil din mână şi a plecat la domiciliul său.

Telefonul mobil a fost recuperat si predat părţii vătămate.

Știri locale

euroÎn urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigarea fraudelor, procurorul desemnat cu supravegherea urmăririi penale a dispus începerea urmăririi penale faţă de angajata unei unităţi bancare.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că femeia, în calitate de angajat al sucursalei unei unităţi bancare, în perioada iulie-octombrie 2010 a retras în mod fraudulos şi şi-a însuşit suma totală de 26.000 euro (aprox. 111.800 lei) din conturile a patru clienţi ai băncii, falsificând semnăturile acestora de pe ordinele de plată aferente sumelor retrase.

Prejudiciu cauzat a fost recuperat integral.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Știri locale

furtunaAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis azi la ora 13.00 o atenţionare de cod galben pentru instabilitate atmosferică, în care se arată că începând de mâine, 25 aprilie, de la ora 12.00 şi până joi dimineaţa la ora 09.00 "instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător şi aspect de vijelie şi, izolat, căderi de grindină".

Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20–25 de litri pe metrul pătrat, mai ales în zonele deluroase şi cele montane, iar în unele zone pot ajunge şi la 40 de litri pe metrul pătrat, după cum se mai arată în atenţionarea emisă de ANM.

Știri locale

Diploma_obtinuta_la_Festivalul_de_Cor_din_AntalyaCasa de Cultură „I.L. Caragiale” a muncipiului Ploieşti a obţinut premiul II la categoria Cor Mixt de Tineret  în cadrul Festivalului şi Concursului Coral International AICF ( Antalya International Choir Festival), eveniment ce s-a desfăşurat în perioada 11-15 aprilie 2012.


Programul susţinut de Corala „Anche Musica” a Casei de Cultură „I.L. Caragiale”, dirijată de prof. Amalia Secreţianu, a fost apreciat de juriu iar în acest context reprezentanţii municipiului Ploieşti au fost invitaţi concerteze  şi în cadrul Galei Laureaţilor.

Știri locale

gardUn bărbat din comuna Drăgăneşti a reclamat poliţiştilor Secţiei Rurale nr. 11 Valea Călugărească faptul că i-a fost sustrasă plasa de la gardul unui teren pe care îl deţine pe raza comunei.

Poliţiştii au demarat cercetările, identificându-l ca principal suspect de comiterea furtului pe M. Ion, din localitate. Acesta tăiase plasa în bucaţi mai mici, cu intenţia de a le comercializa.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Știri locale

masina_avariataÎn noaptea de 20/21.04.2012, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti s-au prezentat pentru acordarea de îngrijiri medicale P. Ionuţ şi A. Ion, care au declarat că au fost victimele unui accident rutier produs cu intenţie de F. Nicolae.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi se deplasau pe jos pe str. Corlăteşti din municipiul Ploieşti, către str. Râfov, cu intenţia de merge la un magazin cu program non-stop.

La un moment dat, cei trei s-au întâlnit cu F. Nicolae, F. Georgian, M. Iulian şi D. Daniel, care se aflau într-un autoturism condus de ultimul. F. Nicolae se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi s-a simţit jignit de discuţiile purtate de fratele său cu A. Vasile, motiv pentru care a început să înjure persoanele din celălalt grup, aceştia ripostând în acelaşi mod.

În timpul altercaţiei verbale, lângă ei a oprit un autoturism condus de F. Corina, sora lui F. Nicolae, care a coborât şi a încercat să aplaneze conflictul verbal iscat între fratele său şi A. Vasile, dar în momentul în care intenţiona să urce în autoturismul cu care venise, fratele său a fugit de lângă ei, s-a urcat la volanul autoturismului şi a demarat în trombă către str. Râfov.

După ce a parcurs circa 10 m, F. Nicolae a întors autoturismul spre grupul celor trei, lângă care se aflau în acest moment şi sora, fratele şi cumnatul său şi s-a îndreptat în viteză către aceştia, care au fost nevoiţi să se ferească pentru a nu fi loviţi, însă A. Ion a fost călcat cu roata dreapta spate peste metatarsienele piciorului stâng şi P. Ionuţ a fost lovit cu partea laterală drepta a caroseriei autoturismului peste membrele superioare. A. Ion, simţindu-se ameninţat, a aruncat cu o piatră spre autoturism, spărgându-i geamul portierei stânga faţă.

F. Nicolae a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti în vederea recoltării de probe biologice, permisul de conducere fiindu-i suspendat pe o perioadă de 15 zile.

În urma analizării materialului probator, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul şăvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi distrugere.

Totodată, în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a lui A. Vasile, A. Ion, P. Ionuţ, F. Nicolae, F. Georgian, M. Grigore.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.J.P. Prahova

Știri locale

cutitDispeceratul Secţiei nr. 3 Poliţie Ploieşti a fost sesizat sâmbătă prin S.N.U.A.U. “112”, cu privire la faptul că pe Şoseaua Vestului se află o persoană care sângerează în zona feţei.

La faţa locului a fost găsit D. Georgian, în vârsta de 20 de ani, care prezenta plăgi la nivelul feţei şi sângera, acestuia fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către un echipaj al ambulanţei.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că în timp ce se afla la domiciliu împreună cu concubina, bărbatul a avut discuţii contradictorii cu aceasta, în urma căreia s-a automutilat pe faţă, folosind un cuţit de bucătărie.

Bărbatul a fost transportat la spital, unde a rămas internat sub supraveghere medicală.

Știri locale

pistolO patrulă de siguranţă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti l-a depistat în parcarea unui supermarket pe N. Dan, în vârstă de 49 de ani.

Asupra bărbatului, poliţiştii au găsit o armă neletală – pistol cu gaze, cu încărcător şi un cartuş.

Din verificări a rezultat că acesta deţinea legal arma, însă nu se prezentase în termen de 6 luni de la obţinerea Certificatului de deţinător, pentru a-i fi eliberat permis de port-armă.

Pistolul, încărcătorul, cartuşul şi certificatul de deţinător au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv portul fără drept a unei arme neletale în loc public.

Știri locale

biclitea_accidentUn biciclist în vârstă de 60 de ani a fost rănt grav de un autoturism pe raza localităţii Drajna. Nu există probleme de trafic.
Știri locale

lalelePoliția Locală Ploiești informează că duminică, 22 aprilie 2012, în jurul orelor 22:00, un echipaj a surprins în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Gheorghe Grigore Cantacuzino și Vlad Țepeș, două persoane care sustrăgeau flori din rond.

La vederea polițiștilor locali, cele două femei, identificate  ca fiind R.M. și N.N., în vârstă de 49, respectiv 24 de ani, ambele dominicliate în Ploiești, au abandonat o geantă voluminoasă și au încercat să fugă.

Au fost însă reținute de agenții locali, iar în urma controlului bagajului abandonat,  s-a constatat că acesta conținea un număr foarte mare de lalele.

Cele două persoane, precum și florile confiscate, au fost predate pe bază de proces-verbal de predare-primire, Secției 1 de Poliție Ploiești, pentru continuarea cercetărilor.
Joomla SEF URLs by Artio